SpaceX, geleceğin roketi Starship ilk uçuş denemesini yaptı [İzle]

05 Ağustos 2020 12:00

Elon Musk‘un uzay konusuna bakış açısını değiştirecek geleceğin roket modeli SpaceX Starship için önemli bir deneme başarıyla tamamlandı.

SpaceX Starship, hatırlarsınız geçtiğimiz aylarda kötü bir gelişme ile gündeme gelmişti. Roketin dördüncü prototipi yapılan statik ateşleme testi sırasında alev almış ve inanılmaz bir şekilde patlamıştı. Daha sonra firma Starship‘i bir numaralı öncelikleri haline getirdi. Starship, bilmeyenler için Elon Musk’ın son dönemdeki en çok heyecan veren çalışmaları arasında yer alıyor. 2020 yılından sonra Falcon 9 ile Falcon Heavy roketler ve Dragon kapsülünün yerini alacak roket, insanoğlunun uzaydaki geleceği adına büyük önem arz ediyor. Bu roket üç motoruyla kalkışta tam 11.8 milyon pound itme kuvveti üretilebiliyor. Güç konusunda Saturn V roketi tam ikiye katlayacak ve dünyanın en güçlüsü olacak roket, kısa süre önce hazırlanan son test prototipi SN5 ile ilk uçuş testine çıkarıldı ve burada 150 metrelik bir yüksekliğe çıkılarak başarılı bir deneme yapıldı. Yukarıda görebileceğiniz üzere mevcut prototip henüz gerçek bir rokete benzemiyor. Ancak firma henüz mekanik / motor testleri yapıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

SpaceX Starship ile hedef tam olarak Mars

Biliyorsunuz kısa süre önce ilk defa Dünya dışına insan çıkaran firma, Starship ile de önümüzdeki yıllarda Mars’a insan götürecek ilk firma olmayı hedefliyor. Ancak bunun için önümüzde gerçekten daha çok uzun bir süre bulunuyor. Fakat çalışmalar gördüğünüz üzere aktif olarak devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

Paylaş