Speedtest iOS uygulaması güncellendi; yeni neler var?

23 Aralık 2017 23:00

İnternet hızı ölçümü konusunda dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından Speedtest, iOS tarafından güncellenerek yenilendi. Baştan aşağıya yeniden tasarlanan uygulama artık web sürümüyle benzer şekilde çok daha modern görünüyor.

Kısa süre önce 4.0.0 sürümüne güncellenen iOS için Speedtest, çağa ayak uyduran yeni arayüzüyle artık çok daha güzel karşımıza çıkıyor. Özellikle iPhone X temelinde hazırlanan bu yeni tasarım, siyah ile canlı renkleri harmanlayarak beğeni toplamayı başarıyor. Buna ek olarak dahili arama motoruyla sunucu seçimini kolaylaştıran uygulama, artık internet servis sağlayıcılara oy verilmesine de imkan tanıyor. Ölçüm ibresinin boyutunu ayarlatan uygulama, geliştirilmiş haritasıyla da testin yapıldığı noktayı hiç olmadığı kadar iyi gösteriyor.

Speedtest yıllardır hayatımızda

Her zaman kullanmıyor olsak da yıllardır hayatımızda olan uygulama, internet konusunda ilk tercihler arasında yer alıyor. İçerisinde şimdiye kadar 17 milyardan fazla test yapıldığı belirtilen uygulamanın, iPhone kullanmayanlar için iPad, Apple TV ve Android sürümleri de bulunuyor. Satın alma seçeneğiyle bünyesindeki reklamlar kaldırılabilen uygulama, elbette rakipsiz değil. Geçtiğimiz yıl Netflix tarafından kullanıma sunulan FAST uygulaması, hem tarayıcı hem de mobilde çalışıyor. Olabilecek en sade arayüzlerden bir tanesini karşımıza çıkartan FAST, çok fazla detaya ihtiyaç duymayanlara hitap ediyor. FAST buradan, Speedtest ise aşağıdan elde edilebiliyor.

Paylaş