Subaru Impreza WRX STI ile “kontrolden çıkan” etkileyici bir test [Video]

20 Mart 2017 20:00

Subaru Impreza WRX STI‘nin olimpiyat oyunlarının gerçekleştiği piste çıkışı aynı zamandan testin kontrolden çıkmasıyla sonuçlandı.

Subaru denildiğinde hemen hemen herkesin aklında üç ana kriter belirir; Sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi, boxer motor ve Impreza. Bu haberimizi keyifli kılan etmen Subaru denilince akla gelen bu üç kriterin de bir arada karşımıza çıkıyor olması. Üstelik WRX STI katkısıyla… Subaru ekibinin yeni nesil Impreza STI versiyonuyla buzda gerçekleştirdiği test son zamanlarda gördüğümüz en ilginç anların yaşandığı bir videonun ortaya çıkmasına vesile oldu. Test için tercih edilen pist de standartlardan çok daha farklıydı.


İsviçre’de yer alan ve olimpiyat oyunları için de kullanılan Moritz-Celerina Olympic Bobrun pistini WRX STI için özel olarak hazırlayan ekip profesyonel ralli pilotu Mark Higgins‘i de direksiyonun başına geçirdi. Aslında ilk aşamada gazetecilerle markayı bir araya getirmek amacıyla meydana getirilen bu organizasyon başlangıç aşamasının ardından bambaşka boyutlara bürünmüş. Düzlüklerin yanı sıra Nascar pistlerini andıran yatay dönüşlerin yer aldığı parkurda test sürüşün yerini parçaların hava uçuştuğu bir “kartopu savaşı” alıyor diyebiliriz. Sözü fazla uzatmadan sizleri Subaru’nun doğasını yansıtan eşsiz bir video ile baş başa bırakıyoruz.

VİDEO
https://youtu.be/wcwpR_zbolY

Paylaş