Süper spor otomobil dünyasına ortadan direksiyonlu yeni üye: SCG 004S

20 Kasım 2017 10:30

2017’de adından sıkça söz ettirmeyi başaran Scuderia Cameron Glickenhaus, SCG 004S ile ortaya çok farklı bir karakter koyuyor.

Motor sporlarındaki sürüş ve mühendislik tecrübesini kendi markasıyla yola aktaran Scuderia Cameron Glickenhaus ekibi aradan geçen uzun zamanın ardından yeni modeliyle 2018’e giriş yapmaya hazırlanıyor. 2017’nin başında 800 beygir güç ve 850 Nm tork ve saatte 350 kilometrelik maksimum sürat değerlerine sahip SCG003S‘i karşımıza çıkartan marka, yeni modeli 004S ile sokaklara açılıyor. Dış taraftan başlayıp içerisine ve teknik değerlerine kadar her parçalasıyla ekstra bir özeni hak eden SCG 004S’in en karakteristik tarafıysa direksiyonunun ortada konumlandırılıyor olması diyebiliriz. Peki ya güç diyenler içinse çok geçmeden başlıyoruz!

Güç/ağırlık karakteri

Aracın tasarımı üzerinde konuşmadan evvel performans noktasındaki vadettiklerine bakalım. Üzerinde 5.0 litrelik sekiz silindirli atmosferik makineyle gelen SCG 004S, 650 PS güç ve 720 Nm tork değerlerine sahip. Şimdilik 0-100 ve maksimum sürat gibi rakamları açıklanmayan modelin, güç değerleri altı ileri manuel şanzımanla yere aktarılıyor. Burada altı çizilmesi gereken en önemli parçaysa ağırlık kısmında. Toplamda sadece 1.179 kilogramlık ağırlığında olan modelin bu sayede hızlanma değerlerinde oldukça başarılı olduğunu rahatlıkla tahmin edebiliyoruz. SCG 004S bu başarılı ağırlık değeriniyse tahmin edebileceğimiz gibi karbon fiber şasi ve gövde komponentlerine borçlu. Bu arada motorun 8.200 devir çevirdiğini söylemezsek olmazdı öyle değil mi?

Efsaneleri selamlayan kokpit

SCG 004S’e dışarıdan baktığımızda başarılı bir süper spor otomobil karakteri görüyoruz. SCG 003S’ten ciddi anlamda karakter farkı bulunan araç aklımıza Ford GT ve Ferrari Dino’nun başarılı bir harmanizasyonunu getiriyor. Asıl hikaye ise ilk başta bahsettiğimiz gibi kokpit bölümünde başlıyor. Burada bizi özlediğimiz klasik otomobil dünyasına davet eden SCG 004S’te üç kollu direksiyon, göstergeler ve vites gibi temel unsurların yapısı kelimenin tam anlamıyla büyüleyici. Gelelim tüm bu detayların ardından etiketi çevirip fiyata bakmaya. Scuderia Cameron Glickenhaus’un SCG 004S için talep ettiği başlangıç fiyatı 400.000 dolar civarında. 2018 yılının ortalarına doğru üretim için hazır hale gelecek olan aracın ilk 25 tanesini “Founders Editions” olarak adlandıracak olan ekip, ardından 250 adetlik üretim rakamını tamamlamak için çalışmalarına devam edecek. Aracın rezervasyonlarıysa 40.000 dolarlık depozito karşılığında başlamış durumda.

Paylaş