Süreç resmi; Google büyük bir tekelleşme davası ile karşı karşıya

20 Ekim 2020 18:05

İnternet devi Google tarafına Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı tarafından atılacak adım sonunda resmi olarak duyurulmuş durumda.

Google, artık netleştiği üzere içerisine gerçekten çok önemli bir yasal mücadele içerisine giriyor. Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı tarafından başlatılacak bu sürecin arkasında ise daha önce de söylediğimiz gibi firmanın arama dünyasındaki tekel yapısı ve diğer rakipleri dezavantajlı hale getirmesi yer alıyor. Bu konuda uzun zamandır Avrupa merkezli soruşturma ve davalar ile gündeme gelen ve büyük cezalar ödeyen firma, bu konuda artık ABD’de de rahat bırakılmayacak. Firmanın rakipleri geri plana atacak adımlar attığı iddia ediliyor ve bu da yasal açıdan hoş karşılanmıyor. Firmanın rekabeti bozduğu iddia edilen hamlelerine karşı atılacak yasal adımın, iddia edilen monopoli karşısından nasıl bir sonuç doğuracağı ise merakla bekleniyor. Sonuçların bu sefer çok ciddi değişiklikler getirme ihtimali bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google en son ilginç bir Android 12 açıklamasıyla gündemdeydi

Firma tarafından resmi olarak yapılan açıklamaya göre Android 12 ile alternatif uygulama marketlere karşı daha ılımlı yaklaşacak, kullanım kolaylaştırılacak. Biliyorsunuz Android işletim sisteminin merkezinde tamamen Google kontrolünde olan Play Store yer alıyor. Ancak bunun yanında Samsung ve Huawei gibi firmaların Android temelli kendi alternatif uygulama marketleri de bulunuyor.

Android 12 ile bu ve benzeri marketlere kolaylıklar sağlanacağı ve sağlam güvenlik önlemleri ışığında alternatiflere daha önce olmadığı kadar destek verileceği aktarılıyor. Firma bunu diyor ancak ödemeler için yine Google Play’in ödeme sisteminin kullanılması isteniyor. Çünkü internet devi uygulama satın alımlarından yüzde 30’luk komisyon kesiyor.

İlgili Video

Paylaş