Tesla Model Y’nin tanıtımı için Elon Musk’tan açıklama

27 Mayıs 2018 18:30

Tesla şu an Model 3, Model S ve Model X‘in satışını yapıyor. Bu prestijli “Model” ailesine bir Model Y dahil olmaya hazırlanıyor. Peki bu otomobil ne zaman geliyor?

Tesla CEO’su Elon Musk, yeni aracı Model Y ile “S3XY” kombinasyonunu tamamlıyor. Model E ismini Ford’a kaptırdığı için arada Model 3 ismini kullanan firma, yeni aracıyla elektrikli kompakt SUV sınıfına giriş yapıyor. Model X gibi yukarıya doğru açılan “Falcon” kapılara sahip olması beklenen araç, Musk’ın Twitter’dan yaptığı açıklamaya göre 15 Mayıs 2019 tarihinde lanse ediliyor. Bunun değişebileceği söylenirken, kesin lansmanın 2018’in sonu ile 2019’un ortası arasında yapılacağı belirtiliyor. Henüz yukarıdaki görsel haricinde nasıl görüneceği bilinmeyen araç, şirketin Model ailesinde çizgiyi olduğu gibi devam ettireceği söyleniyor. Model Y’nin üretimine 2020’de başlaması beklenen Tesla, bu araçla bir üretim devrimi yapmak istiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tesla şu an Model 3’ün üretim sorunlarıyla boğuşuyor

Popüler otomobil otomobil, hatırlamak adına özellikle seri üretiminde ciddi sıkıntılar yaşıyor ve bunun arkasında üretimde çok fazla robot kullanılmasının yattığını belirtiliyor. Bunu çözmek için bizzat fabrika sahasında çalışan Elon Musk, geçtiğimiz hafta sorunlara yönelik bir Hackathon başlatılacağını dahi belirtmişti. Ancak dün bu konuda önemli bir ilerleme katedildiği açıklandı. Söylendiği kadarıyla firma büyük bir sorunu çözerek ilk defa günlük 500 adet Model 3 üretime ulaştı. Haftalık 3.500 araç seviyesini göreceklerini de belirten Musk, esas hedef olan haftalık 5.000 araç seviyesine de emin adımlarla yaklaşıyor.

İlgili Video

Şirketten esas olarak bu Roadster bekleniyor

Paylaş