Toyota’nın yeni sürücüsüz test otomobili görüş sınırlarını zorluyor [Video]

05 Ocak 2018 19:00

Otonom yani sürücüsüz otomobil sistemleri üzerinde çalışma gösteren firmalardan Toyota, CES 2018’de sergileyeceği yeni sürücüsüz test otomobilini tanıttı. Araç bu altyapıda görüş sınırlarını zorluyor.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota‘nın yeni sürücüsüz test aracı, Toyota Research Institute (TRI) tarafından geliştiriliyor. Lexus LS 600hL üzerine kurulan araç, Platform 3.0 olarak tanıtılıyor ve teknik olarak alanının en iyileri arasında yer alıyor. Bünyesinde kamera, radar, LIDAR ve birçok sensör yer alan otomobil, söylendiği kadarıyla gelişmiş LIDAR birimiyle tam 200 metre mesafeyi 360 derece görebiliyor. Çevresini algılama konusunda en iyi sürücüsüz otomobil olarak lanse edilen araç, bu sayede çok daha güvenli bir sürüş vadediyor. Otonom araçların yaklaşan unsurlar ve çevre konusunda bizden daha ileri görüşlü olması gerekiyor. İşte bu noktada sınırları zorlayan araç, en yakın rakibine yaklaşık 80 metrelik bir görüş farkı atıyor.

Toyota, sürücüsüz gelecekte de yer almaya kararlı

Yapılan tasarım iyileştirmeleriyle sürücüsüz kontrol donanımları bir önceki versiyona oranla çok daha şık olan Platform 3.0, bu alanda gelinen son noktayı gözler önüne seriyor. Sonuç olarak Tesla’nın herkesi bu alanda çalışmaya itmesiyle “sürücüsüz sistemler” inanılmaz gelişmiş hale gelmiş durumda. Bundan oldukça etkilenen Japon üretici, sürücüsüz otomobil sistemleri açısından Ford, General Motors, Daimler, Tesla ve BMW gibi firmaların karşısına çıkmaya hazır görünüyor.

Video

Paylaş