Türk geliştiriciden zeka oyunu: Find in Mind [Video]

20 Aralık 2018 10:00

Mobil platform için geliştirilen Türk imzalı oyunlara bir yenisi daha eklendi. iOS ve Android için geliştirilen Türk yapımı oyun Find in Mind adını taşıyor.

Find in Mind içinde 18 farklı bilişsel mini oyunu barındırıyor ve her mini oyun kendi içerisinde zorlaşan 200 bölüm içeriyor. Bu oyunda özellikle akıcı zekayı (fluid intelligence) zinde tutacak oyunlar bulunuyor. Kısaca özetlemek gerekirse zeka temelde iki farklı alanda değelendiriliyor: Akıcı ve kristalize zeka. Akıcı zeka günlük hayatta yeni karşılanan sorunları çözmek için analitik çözümden yararlanıyor. Kristalize zeka ise sorun çözmekten çok sistemi devam ettirebilmek için yararlanan motor becerileri ve tecrübelerle ilgili. Örnek vermek gerekirse araba kullanmayı öğrenirken akıcı zekayı, öğrenip bu işi hiç düşünmeden yaparken ise kristalize zekayı kullanırız.

Bu oyunda akıcı zekanın alt bileşenleri olan farklı bilişsel katmanlar oyunlaştırıldı. Oyun içinde istendiğinde bu katmanlarla ilgili bilgiye ve gelişim istatistiklerine de ulaşılabiliyor. Oyun, hem iOS hem de Google Play platformunda yayınlanmış durumda.

Find in Mind iOS ve Android desteğine sahip

Find in Mind’ın iOS ve Android versiyonlarını haberin devamından indirebilirsiniz.

Paylaş