Türkiye’de satışta! LG Q60 fiyatı ve tüm özellikleri [Video]

31 Temmuz 2019 16:00

Orta segmentteki rekabete dahil olan LG Q60, pratik özellikleriyle hayatı kolaylaştırmayı hedefliyor.

LG, orta segment telefon alternatiflerine bir yenisini LG Q60 ile ekliyor. Türkiye’de satışa sunulan telefon pratik özellikleriyle dikkat çekiyor. İlk etapta tasarıma baktığımızda, geniş ekran ve damla çentik ikilisiyle bizleri karşılayan cihaz; 6,26 inç ekranla geliyor. 19:9 ekranda kullanıcılara 1520×720 piksel çözünürlük sunuluyor. Multimedya konusunda iddialı olan modelde aynı zamanda DTS:X 3D Surround ses desteği bulunuyor. Cihazın arka tarafına baktığımızda bizi parmak izi sensörü ve üçlü kamera sistemi karşılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

LG Q60 ile sunulan pratik özellikler

Fotoğraf ve video çekmeyi seven kullanıcıları odağına oturtan cihazda 16 MP ana kamera, 5 MP geniş açılı kamera ve 2 MP derinlik sensörü yer alıyor. Yapay zeka desteği de sunan arka kamera 8 farklı nesneyi tanıyarak çekim ayarlarını otomatik düzenliyor. Cihazın önünde ise 13 MP çözünürlüklü selfie kamerası bulunuyor. LG Q60, YouTube’da canlı yayın yapmak isteyen kullanıcıları da düşünmüş. YouTube Live düğmesi ile saniyeler içinde canlı yayına geçiş yapılabiliyor.

Telefonun sunduğu pratik özellikler arasında ekran görüntülerini linklerle ilişkilendirme yer alıyor. Örneğin internette gezinirken bir alışveriş sitesinde beğendiğiniz bir ürünün ekran görüntüsünü çektiğinizde, o siteyi ekran görüntüsüne entegre edebiliyorsunuz. Daha sonra galeriden ekran görüntüsüne bakarken bu görüntüye tıklayarak ilgili siteye gitmek mümkün oluyor.

Aynı zamanda ekran görüntüsü aldıktan sonra görüntünün bir bölümü kırpılarak ekrana sabitlenebiliyor. Böylece indirim kodları, Wi-Fi şifreleri gibi birkaç kez bakılarak yazılması gereken içerikler ekranda kalarak kullanıcılar için süreci kolaylaştırıyor.

Android 9.0 ile gelen cihazda 8 çekirdekli işlemci yer alıyor. İşlemciye 3 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Kullanıcılar hafızayı 2 TB’a kadar artırabiliyor. Telefonun pili ise 3.500 mAh kapasiteli.

LG Q60 Türkiye’de 2.499 TL fiyatla satışa sunuldu. Lansman dönemine özel olarak bir kampanya ile gelen cihaz beraberinde Bluetooth kulaklık hediye ediyor.

Paylaş