Türkiye’deki Samsung Galaxy S8 kullanıcılarına Android 8.0 Oreo müjdesi

12 Şubat 2018 21:30

Samsung Galaxy S8‘i tercih eden kullanıcıların yakında Android 8.0 Oreo güncellemesine kavuşacağı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Sonunda dağıtım sürecinde sıra Türkiye’ye geldi.

Bildiğiniz üzere Android 8.0 Oreo gün yüzüne çıkalı uzun zaman oldu fakat güncelleme ancak kullanıcılara ulaşabiliyor. Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerini tercih edenlerin bekleyişi ise son buldu. Türkiye’deki kullanıcılar istedikleri zaman Android 8.0’ı indirebilir. Bu güncellemeyle birlikte Samsung Experience arayüzü 9.0 sürümüne geçiş yapıyor. Ara yüzün değişmesiyle hem performans artırılıyor hem de hatalar gideriliyor. 1.35 GB büyüklüğündeki güncellemeyle birlikte gelen özellikler ise dikkat çekici.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Neler değişiyor?

Android Oreo güncellemesiyle birlikte Samsung’un klavyesi gelişiyor. Yararlı işlevlere hızlı erişim, yüksek kontrastlı klavye ve GIF klavyesi gibi yenilikler söz konusu. Bunun yanında performansı ve pil ömrünü iyileştirmek için arka plan servislerinde kısıtlamaya gidiliyor. Çalışan uygulamaların tamamı ise bildirim panelinde gösteriliyor. Bluetooth, AAC ve Sony LDAC gibi yüksek kaliteli ses kodeklerini destekliyor. Video oynatıcıya otomatik tekrar ve x2 hız seçenekleri ekleniyor. Edge ekranının azı tipi boyutu ve rengi de iyileştiriliyor. Samsung Pay, Samsung İnternet, Samsung Notes ve e-posta gibi uygulamaların ise tek tek güncellenmesi gerekiyor.

İlginizi çekebilir

Paylaş