Vensmile K8 katlanabilir klavyenin yanına bilgisayarı ekliyor

16 Ekim 2016 12:00

Şimdiye kadar katlanıp taşınabilen sayısız klavye piyasaya sürüldü. Bunlar ne kadar kullanışlı olsa da, klavyeyi bir bilgisayar ya da ekran olmadan kullanmak pek de mümkün değildi. Vensmile K8 bu problemi sonlandırıyor. Artık bilgisayar sizin gittiğiniz yerde olacak.

Cepte ya da çantada taşınabilecek bilgisayar pek de yeni bir konsept değil. Şimdiye kadar Intel Compute Stick ve InFocus Kangaroo gibi birçok örneği ile karşılaştık. Ancak bunların hiçbiri akıllı telefonun pratikliğini sunamıyor. Vensmile K8 bunu değiştirmeye hazırlanıyor.

K8 katlanabilen klavyenin yanına touch pad ve bilgisayarı da ekliyor. Fotoğraflarda net bir şekilde görünen ufak kutu masaüstü bilgisayarlardaki kasanın görevini üstleniyor. Intel Atom x5-Z8300 işlemciye sahip bilgisayar, 4 GB RAM ve 64 GB‘lık hafızaya sahip. Eğer istenirse hafıza 32 GB daha artırılabiliyor. Rahatça taşınabilen bu sistemde USB 2.0 ve USB 3.0 portları, Wi-Fi ve Bluetooth da yer alıyor. Tüm bunların üzerine suya dayanıklılık özelliği eklenince ortaya taşınabilir bilgisayar konseptini değiştiren bir ürün çıkıyor. Şimdilik ön sipariş aşamasında olan Vensmile K8’e 200 dolara sahip olmak mümkün.

Paylaş