VinFast ve Pininfarina imzalı, Vietnam’ın ilk otomobilleri karşımızda! [Video]

11 Eylül 2018 13:15

İlk resmi gösterimleri Paris’te yapılacak olan VinFast ve Pininfarina imzalı iki model, barındırdıkları detaylarla keyifli bir karakter ortaya koyuyor.

2018 yılının ilk çeyreği içerisinde adını ilk kez duyduğumuz bir marka ülkesinin tarihine adını altın harflerle yazdırmak için işe koyuldu. Kendisine VinFast adıyla seslendiğimiz bu girişim, dünyanın en önemli tasarım şirketlerinden birisi olan Pininfarina ile iş birliğine gitme gibi oldukça önemli bir hamle yapmıştı. Vietnam’dan çıkarak dünyaya adını duyuracak ilk otomobil markası olma hayali kuran VinFast Paris Otomobil Fuarı‘nda sergilemek üzere üretimini gerçekleştireceği modelleri ilk kez gerçek yüzleriyle karşımıza çıkarttı. Şubat ayında render çizimleri üzerinden ipuçları verilen, biri SUV diğeriyse binek olmak üzere şekillenen bu modeller Pininfarina’nın da etkisiyle dikkat çekmeyi başaracak gibi görünüyor.

Tasarım süreci

Modellerle ilgili şimdilik herhangi bir teknik detay paylaşmayan VinFast, tamamen elektrikli versiyonlar ile de önümüzdeki süreci şekillendirebilir. Bunun en temel dayanaklarından birisi, markanın ülkedeki en büyük şirketi konumunda olan VinGroup bünyesinde faaliyet gösterecek olması. Elektrikli otomobillerin de ötesinde otobüsleri ve scooterları da gündemine alan marka için en büyük hamle bu iki model olacak. Tasarım sürecinde 20 farklı projeye verilen 62.000 oyun belirleyici olması da, bu zamana kadar eşine pek fazla rastlamadığımız noktaların başında geliyor. “V” harfinin marka logosuyla birlikte araçların ön bölümündeki çizgiyi oluşturuyor olması ve bunun LED ışıklandırma ve krom parçalarla desteklenmesi dikkat çeken parçalar olarak öne çıkıyor. Sedan otomobilde ise sportif hatların daha çok ön planda olduğu da söylenebilir. Merak edilen tüm detaylarıyla 2 Ekim’de karşımıza çıkacak olan modellerle ilgili gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

Paylaş