Virgin Galactic test uçuşunun videosu yayınlandı [Video]

16 Ocak 2014 21:18

2014 yılı, Virgin Galactic‘in uzaya ticari uçuşlarının başlayacağı yıl olarak duyurulurken bu hedefe giderek daha fazla yaklaşıldığının sinyalleri de gelmeye başladı. Virgin Galactic’in roket destekli süpersonik hava aracı SpaceShipTwo (SS2), geçtiğimiz hafta başarılı bir test uçuşu gerçekleştirerek kendi irtifa rekorunu da kırmış oldu. 71 bin feet yüksekliğe maksimum saatte 1715 km hızla tırmanmayı başaran SS2’nin yeni termal kaplaması da test uçuşundan başarılı not aldı.

Yine bu uçuşta test edilen SS2’de kullanılan Reaction Control System (RCS) itici sistemi, pilotun uzayda manevra yapabilmesine imkan tanıyor. Böylece yolculara hem dünyadan hem de uzaydan muhteşem manzaralar sunulabiliyor. Sistemin asıl önemi ise, uzay seyahatini tamamlarken mekiğin tekrar konumlandırılmasına yardımcı olabilmesi olarak belirtiliyor.

Virgin Galactic ile uzaya seyahat bedelinin 250 bin dolar olduğunu hatırlatalım. Firma tarafından yayınlanan videoda test uçuşuna ilişkin oldukça etkileyici anlara tanık olmak mümkün.

VİDEO

Paylaş