vivo V25 5G; üstün kamera ve yüksek performans bir arada

16 Kasım 2022 10:00

Renk değiştirilebilen tasarımıyla sıra dışı bir tasarıma sahip olan vivo V25 5G, gelişmiş kameraları, uzun pil ömrü ve hızlı şarj yeteneğiyle orta segmente yeni bir soluk getiriyor. Bu yılın sürpriz cihazlarından vivo V25 5G‘nin detayları mercek altında.

Geçtiğimiz mayıs ayında renk değiştirilebilen vivo V23 5G modelini incelemiş ve telefonun tasarımından ve sunduğu performansından memnun kalmıştık. Bu modelin üzerinden çok geçmeden vivo, yeni akıllı telefonu V25 5G’yi geçtiğimiz ağustos ayında tanıttı. Telefon tanıtıldıktan kısa bir süre sonra Türkiye’de satışa sunuldu. Bir önceki modelde olduğu gibi renk değiştirilebilen tasarımıyla dikkat çeken yeni model hem tasarıma hem de kamera performansına önem veren kullanıcıları hedef alıyor. 64 megapiksellik kamerası, 50 megapiksellik selfie kamerası ve hızlı şarj yeteneğiyle göze çarpan model Android 12 yüklü geliyor Üç farklı renk seçeneğine sahip olan telefonun tasarım detaylarını paylaşalım.

vivo V25 5G tasarım

Entegre parmak izi ve pop-up kamera teknolojisini ilk sunan teknoloji şirketi olan vivo, tasarım konusunda da yenilikler sunan ilk marka olarak öne çıkıyor. vivo V23’te sıra dışı bir tasarım çizgisi kullanan vivo bu tasarım anlayışını yeni modelde de sürdürüyor. Genellikle amiral gemisi akıllı telefonlarda karşılaştığımız üst düzey malzeme kalitesi bu modelde de karşımıza çıkıyor. Gövdesinde alüminyum bir malzemenin tercih edildiği telefon bu sayede premium his sağlıyor. Cihazın hem önünde hem de arkasında cam malzeme kullanılıyor. Telefonun piyasadaki modellerden farklılaşmasını sağlayan en önemli detay ise cihazın arka yüzeyinin ışığa göre renk değiştirebilmesi. Kristal tabaka ve yansıma engelleyici cam tasarımıyla farklılaşan telefon farklı ışık açılarında değişen bir yüzeyle parlıyor. Bu arka taraf aynı zamanda mat olduğu için parmak izi de tutmuyor.

Güneş ışığı altında renk değişimi açık bir şekilde görülüyor. Telefon arka tasarımı haricinde ince ve hafif bir gövdeye de sahip. 7,79 mm kalınlığındaki model 186 gram ağırlığında. Kaliteli tasarımıyla beğenimizi kazanan telefonun sol tarafında herhangi bir tuş veya bağlantı noktası mevcut değil. Sağ tarafta ise güç ve ses tuşları yer alıyor. Üst tarafta da herhangi bir bağlantının ve bir tuşun kullanılmadığı telefonun alt kısmında SIM kart girişi, USB-C ve hoparlör ızgarası mevcut. MicroSD kart desteğine sahip olan telefonun bu sayede depolama kapasitesi artırılabiliyor.

Kutu içeriğinden USB-C destekli bir kablolu kulaklık, 44 Watt gücünde bir adaptör ve silikon arka kapak yer alıyor. Telefonun özelliklerine dönecek olursak vivo V25 5G’de ekrana entegre parmak izi sensörü yer alıyor. Bu özelliği aktif hale getirdikten sonra parmağınızı sensöre değdirdiğinizde sensör aydınlanıyor. Parmak iziyle telefonun kilidini hızlı bir şekilde açmak mümkün. Telefonda parmak izi sensörü haricinde yüz tanıma özelliği de var. Bu özellik de telefonda başarılı bir şekilde çalışıyor.

vivo V25 5G performansı

Tasarımıyla bize kendini hayran bırakan telefonun gelelim sunduğu performansa. Orta segmente konumlanan modelin kalbinde MediaTek Dimensity 900 işlemcisi yer alıyor. 6 nm süreciyle üretilen bu işlemci hem günlük hayatta kullanılan uygulamalarda hem de oyunlarda iyi bir performans sergiliyor. Bizim incelediğimiz 128 GB‘lık modelde 8 GB RAM yer alıyor. Uzun saatler hem oyun oynadığımız hem de çok sayıda uygulama açıkken kullandığımız telefon sunduğu performansla göze çarpıyor. Telefonda genişletilmiş RAM teknolojisi de kullanılıyor. 8 GB’lık ekstra RAM kapasitesi sanal olarak artırılabiliyor. Telefonda çoğu oyuncunun sevdiği oyunlar arasında yer alan Call of Duty: Mobile, Real Racing 3 ve Asphalt 9’u da oynadık. Telefon sunduğu deneyimle bize akıcı bir deneyim yaşattı. V23 5G ile birlikte V25 5G modelinde de 90 Hz‘lik AMOLED ekran kullanılıyor.  90 Hz’lik ekran 60 Hz’e kıyasla daha akıcı bir ekran deneyimi sağlıyor. Ekran tarafında canlı ve parlak bir ekran deneyimi elde ettiğimiz model sunduğu ekran deneyimiyle bizi tatmin etti. Netflix ve Disney+ abonesi olduğumuz için bu platformlardaki içerikleri telefondan izledik. HDR10+ destekli ekran izlediğimiz dizilerde ve filmlerde iyi bir ekran kalitesi sundu. Telefon pil ömrü performansıyla da çok başarılı. 4.500 mAh‘lik bir pili bünyesinde barındıran telefon yoğun kullanımda dahi uzun bir pil ömrü sunuyor. Pil ömrü konusunda sıkıntı yaşamayacağınız telefon bununla birlikte hızlı şarj teknolojisiyle de dikkat çekiyor. Kutu içeriğinden çıkan 44 watt gücündeki adaptör telefonu 30 dakikada yaklaşık yüzde 60 şarj seviyesinde şarj edebiliyor.

vivo V25 5G kamera yetenekleri

Son yıllarda telefon satın alırkenki en önemli kriterlerden biri kamera performansı. vivo V25 5G’nin kamera özelliklerine baktığımızda modelde F/1.9 diyaframlı 64 megapiksellik bir kameranın kullanıldığını görüyoruz. Telefon standart çözünürlükte 4.608 x 3.456 piksel çözünürlüğünde fotoğraf çekerken 64 megapiksellik mod aktif olduğunda çözünürlük değeri 9.216 x 6.912 piksele çıkıyor. Özellikle detay fotoğraflarda 64 megapiksellik kameranın farkı ortaya çıksa da her zaman bu modda çekim yapmanızı pek önermiyoruz. Bunun sebebi ise 64 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekildiğinde fotoğrafların boyutunun yaklaşık 20 MB’ye ulaşması. vivo yeni modelin ana kamerasında optik görüntü sabitleme teknolojisine de yer veriyor. Optik görüntü sabitleme özelliği hem fotoğraflarda hem de videolarda oluşabilecek titreşimi azaltıyor. Bu özellik daha akıcı ve sarsıntısız videolar çekmeye olanak sağlıyor.

Telefonun kamerası bir önceki modelde olduğu gibi hem iyi hem de düşük ışık koşullarında iyi bir performans sergiliyor. İyi ışık koşulları sağlandığında canlı ve parlak fotoğraflar çektiğimiz telefon düşük ışık kamera performansıyla da fark yaratıyor. Telefondaki ikinci kameraya bakıldığında V23’te olduğu gibi 8 megapiksellik bir ultra geniş açı kameranın kullanıldığını görüyoruz. Özellikle manzara fotoğraflarında kullandığımız bu kameranın performansı da etkileyici. 2 megapiksellik makro kamerası sayesinde telefon yakın çekimler yapılmasını da mümkün kılıyor. Telefondaki ön kamera performansından da bahsedelim. Telefondaki arka kamerayla birlikte selfie çekimlerinde de yüksek çözünürlüklü bir selfie kamerası var. 50 megapiksel çözünürlüklü bu kamera  detaylı selfie çekimleri yapılmasına olanak tanıyor. Ön kamera arka kamera gibi hem iyi hem de düşük ışıkta güzel sonuçlar ortaya çıkarıyor.  Arka kamera dışında ön kamerada da portre ve gece modu özellikleri yer alıyor. Portre modu fotoğraflar ortaya çok daha estetik karelerin çıkmasına yardımcı oluyor.  Arka planı bulanıklaşıtırılmış fotoğraflar çekmeyi seviyorsanız bu modu kullanabilirsiniz. Gece modu da düşük ışık koşullarında daha aydınlık fotoğraflar çekilmesine imkan tanıyor. Ayrıca hem arka hem de ön kamera 4K video kaydına destek veriyor. Özellikle video içerikler üreten kullanıcılar için bu destek faydalı görünüyor.

Sonuç

Orta/üst segmente konumlanan vivo V25 5G, renk değiştirilebilen tasarımıyla piyasada satılan akıllı telefonlardan kolayca sıyrılıyor.  Fark yaratan tasarıma önem veren kullanıcılara göz kırpan telefon yüksek çözünürlüklü arka/ön kamerası ve 44 watt’lık hızlı şarj özelliğiyle amiral gemisi akıllı telefon deneyimini daha erişebilir bir fiyata sunuyor.  Amiral gemisi akıllı telefon fiyatlarının astronomik seviyelere geldiği Türkiye’de vivo V25 5G, 13.999 TL’lik fiyatıyla tercih edilmesi gereken bir model.

vivo V25 5G ile çekilen örnek fotoğraflar

Detaylar


64 MP ana kamera
Telefondaki 64 MP çözünürlüklü kamera detaylı fotoğraflar çekebiliyor


Game Boost Modu
Telefonun bünyesinde barınan işlemci ve Game Boost modu çoğu oyunu akıcı bir şekilde çalıştırmaya yardımcı oluyor


Yüksek çözünürlüklü ses desteği
Telefondaki hoparlör kaliteli bir ses deneyimi sağlıyor


90 Hz’lik ekran
Telefondaki yüksek çözünürlüklü AMOLED ekran akıcı bir ekran deneyimine olanak tanıyor


5G desteği
Telefon Türkiye’de henüz çalışmasa da 5G desteğiyle yüksek hızda internet deneyimine de imkan sağlıyor


İnce tasarım
7,79 mm kalınlığında olan vivo V25 5G ince ve hafif gövde yapısına sahip

Teknik özellikler

İşletim sistemi
Android 12, Funtouch 12

İşlemci
MediaTek MT6877 Dimensity 900 (6 nm)

RAM
8 GB

Depolama
128 GB

Ekran
2.404 x 1.080 piksel çözünürlüklü 6,44 inç AMOLED (90 Hz)

Arka kamera
64 MP, f/1.8, (geniş açı), 0.7µm, PDAF, OIS
8 MP, f/2.2, 16mm, 120˚ (ultra geniş açı), 1/4″, 1.12µm
2 MP, f/2.4, (makro)

Ön kamera
50 MP, f/2.0, (geniş açı), AF

Pil kapasitesi
4.500 mAh

Boyutlar
159.2 x 74.2 x 7.8 mm

Ağırlık
186 gram

Paylaş