Volkswagen Tiguan için gelecek bilinmezliği sona erdi

03 Mayıs 2023 08:58

Passat sonrası geleceği soru işareti olan Volkswagen Tiguan için marka içerisinden çok net açıklamalar geldi.

Kendisinden uzun süredir beklenen “elektrikli Passat” ID.7’nin seri üretim versiyonunu kısa süre önce tanıtan Volkswagen, bilinmezliklerin devam ettiği modelleri üzerindeki kara bulutları dağıtmaya da devam ediyor. Diğer pek çok markada gördüğümüz gibi halihazırda satışta olan modellerin kademeli veda süreci odağındaki üyelerden birisi de şüphesiz Tiguan. Allspace olmak üzere iki farklı versiyon üzerinden önemli bir kitleye erişen Volkswagen Tiguan için marka içerisinde gelecek kararı netleşmiş görünüyor. Süreçle ilgili açıklamalarda bulunan CEO Thomas Schafer, Tiguan’ın elektrik geleceğinde de yola devam edeceğini net şekilde ifade etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen Tiguan ile birlikte her türlü kesime hitap edilmek isteniyor

Halihazırda ID.4 ve ID.5 gibi Tiguan niteliklerinde farklı elektrikli SUV modellerini kullanıcılarla buluşturan Volkswagen, segmente olan ilgi sebebiyle Tiguan’a veda etmeyi düşünmüyor. Yaklaşımlarını; “Dünyanın en büyük araç segmentinden bahsediyoruz. Bu senaryoda, popüler modelimiz Tiguan için de yer olduğunu düşünüyoruz. Sunacağımız yeni model ID.4 ve ID.5’i tamamlayacaktır.” ifadeleriyle anlatan Thomas Schafer hazırlıkların devam ettiğini de vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen’in elektrikli Tiguan’ı ID ürün gamından ayırmadaki temel kozu ise tasarım olacak. ID’ye göre daha geleneksel tasarım karakteri üzerine geliştirilecek olan elektrikli Tiguan, bu cephedeki modelleri kendine yakın görmeyenlerin dikkatini çekebilir. 2025 yılında tanıtılması beklenen yeni Tiguan’da günümüzde olduğu gibi 7 kişilik versiyonun da sunulması bekleniyor. Volkswagen’in yakın gelecekteki planları arasında giriş seviyesinde konumlanacak daha kompakt bir elektrikli crossover da yer alıyor.
Paylaş