Volvo test için en büyük SUV’u ile en küçük SUV’unu birbirine çarptırdı

26 Nisan 2024 12:30

Volvo test için en büyük SUV’u ile en küçük SUV’unu birbirine çarptırdı. Burada spesifik olarak EX30 ile EX90 karşı karşıya geldi.

“En güvenli otomobilleri üreten marka hangisidir?” sorusuna hemen herkes Volvo cevabını veriyor. Bu konuya büyük önem veren marka, bu sefer EX30 ile EX90 ile gerçekleştirdiği kaza testiyle ses getirdi. Buradaki videoda görebileceğiniz videoda markanın en ufak SUV’u olan EX30’a, en büyük SUV’u olan EX90 yandan çarpıyor. Düşük hızda gerçekleştirilen şirket içindeki kontrollü test kazasında EX30, içindeki yolcuları hayatta tutmayı başarıyor. Söylendiği kadarıyla EX90’ın gövdesi, EX30’un içindeki kişilerin yaralanma riskini azaltacak bir yapıya sahip. Her ikisi de yeni olduğundan elektrikli EX30 ve EX90 henüz Euro NCAP veya NHTSA tarafından test edilmedi. Ancak her iki aracın da maksimum güvenlik puanını alacağına kesin gözüyle bakılıyor, Volvo bu konuda yıllardır şaşırtmıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Burada dikkat çeken modellerden EX30 için Türkiye macerası başlamadan bitmişti. XC40 ve C40’ın altında konumlanarak markanın en erişilebilir üyesi olan EX30 modeli Türkiye’de, “Küçük boyuta sığan üstün elektrik performansı” mottosuyla dikkat çekmeye hazırlanıyordu ancak öyle olmadı. Emre Özpeynirci tarafından burada aktarıldığı kadarıyla Volvo Türkiye elektrikli EX30 modelini, “Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ’’ kapsamında ithal edemeyeceklerini bildirdi. “EX30” için ön talepte bulunan müşterilerine e-posta gönderen Volvo özetle şunları söyledi:

“Volvo Cars’ın ürettiği ilk premium B-SUV modeli olan ve bugüne kadar üretilen tüm Volvo otomobiller arasında en düşük karbon ayak izine sahip olan yeni Volvo EX30’u da sizlerle buluşturmak için de büyük bir arzu içerisindeydik. Ancak Ticaret Bakanlığı tarafından 29.11.2023 tarihli ve 32384 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ (İthalat 2023/22)’’ kapsamında, Tebliğ’nin “Yürürlük” maddesi başlıklı 5. Maddesi uyarınca 29.12.2023 tarihinde yürürlüğe girmiş bulunan yeni ithalat koşulları sebebi ile Türkiye pazarında henüz ithal edilememektedir. Yeni ithalat koşullarının izin verdiği noktada ve zamanda, Volvo EX30 modelimizi Türkiye’de satışa sunabilmek için gereken adımları atacağız.”

Volvo haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş