Wear OS’lu akıllı saat Fossil Gen 5 tanıtıldı; işte özellikleri ve fiyatı

05 Ağustos 2019 22:04

Akıllı saat tarafının önemli isimlerinden Fossil, ürün gamına bir model daha ekledi. İşte tüm detaylarıyla Wear OS’lu akıllı saat Fossil Gen 5.

Akıllı saat dünyasına bugün detaylarına aşağıda ulaşabileceğiniz Samsung Galaxy Watch Active 2 yanında Fossil Gen 5 modeli de dahil edildi. Firmanın beşinci jenerasyon yeni akıllı saati, oldukça şık bir tasarıma sahip. Yuvarlak gövde yapısını benimseyen saat, Galaxy Watch Active 2 gibi Tizen OS değil Google’ın akıllı saatlere özel işletim sistemi Wear OS üzerine kuruluyor. Bu açıdan Android tabanlı olan ve Android entegrasyonu ve yapabildikleri yüksek olan model, dijital asistan Google Assistant desteğini taşıyor. Gücünü Qualcomm Snapdragon 3100 işlemciden alan saat, 1,28 inç AMOLED ekranla geliyor. 44 mm kasaya sahip olan saat, iPhone bağlantı desteğiyle dikkat çekiyor. Kurulan bağlantı ile iPhone kullanıcıları saat üstünden telefon görüşmesi yapabiliyor. Bunun Android merkezli Wear OS tarafında bir ilk olduğu belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fossil Gen 5 şık bir Wear OS akıllı saat modeli

Toplam 6 farklı renk seçeneği bulunan 12 mm kalınlığında akıllı saat, 8 GB dahili depolama ve 1 GB RAM‘e sahip. Aynı zamanda NFC‘si bulunan model, her türlü aktivite takibi yapabiliyor, nabız ölçebiliyor ve GPS birimiyle konum takibi gerçekleştirebiliyor. Beklendiği ve olması gerektiği gibi su geçirmeyen saat, telefon görüşmeleri için mikrofon ve hoparlörü de bünyesinde barındırıyor. Açıklandığı kadarıyla saat 295 dolar fiyat etiketine sahip.

Paylaş