WhatsApp, sohbet geçmişini cihazlar arasında taşımayı kolaylaştırdı

30 Haziran 2023 17:16

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma servisi olan WhatsApp, sohbet geçmişini cihazlar arasında taşımayı kolaylaştırdı.

Peki WhatsApp bunun tam olarak nasıl yaptı? Burada telefon değiştirenler özelinde “QR” kod temelli bir dönem başlatıldı. Artık, aynı işletim sistemine sahip başka bir telefona geçiş yapan kullanıcılar, ortak olarak bağlantı kurdukları Wi-Fi bağlantısı üzerinden WhatsApp sohbet verilerini kolayca aktarabiliyor. “Sohbet geçmişinizi aktarmanın daha güvenli bir yolu” mottosuyla tanıtılan aktarma süreci için şu adımların izlenmesi gerekiyor:

-Aynı ağa bağlanın, eski cihazda WhatsApp’ı açın ve Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Aktarımı’na gidin.
-Bu adım tamamlandığında bir QR kodu göreceksiniz.
-Aktarım işlemini tamamlamak için QR kodunu yeni telefonunuzdan okutun.

Oldukça basit ve zahmetsiz çalışan süreç, yerel ağ üzerinden yapılıyor olmasına rağmen verileri yeni telefona şifreleyerek aktarıyor. Şimdiye kadar WhatsApp, verileri bir cihazdan aynı işletim sistemini çalıştıran başka bir cihaza aktarmak için bulut yedekleme kullanıyordu ve bu bazı riskler ortaya koyuyordu. Şirket son hamlesiyle ilk kez bu tür bir geçiş için yerel aktarım yöntemi sunmuş oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Servis için başka şeyler de geliştiriliyor. Örneğin WhatsApp, kullanıcıların sohbetler ve gruplar içindeki mesajları üste sabitlemelerine olanak tanıyan yeni bir özellik sunmaya da hazırlanıyor. Şu an beta testleri yapılan özellik, özellikle gruplar için faydalı görünüyor. Bu sayede önemli bilgilerin en üstte kalması sağlanabiliyor, en son beta sürümlerinde görüldüğü kadarıyla burada süre de belirlenebiliyor. Şimdilik kişilere sunmak adına 24 saat, 7 gün ve 30 gün seçenekleri test ediliyor, altyapıda seçilen mesajlar bu süreler boyunca en üstte sabit kalıyor ve daha sonra otomatik olarak kaldırılıyor.

Faydalı WhatsApp adımı bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş