WhatsApp’ın kurucularından Facebook hakkında beklenmedik mesaj

21 Mart 2018 11:30

Facebook, 2014 yılının şubat ayında popüler mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp‘i 16 milyar dolar karşılığında satın almıştı.

Facebook, 4 milyar doları nakit, geriye kalan 12 milyar doları ise hisse senedi olmak üzere toplamda 16 milyar dolar karşılığında WhatsApp’in sahibi olmuştu. Facebook tarafından yapılan bu satın alma WhatsApp’n kurucu ortakları Jan Koum ile Brian Acton‘u zengin insanlar yapmıştı. Koum şirketi yönetmeye devam etse de, Acton bu yılın başında kendi şirketine başlamak için işi bıraktı ve WhatsApp’la ilgili ilginç bir mesaj paylaştı. Twitter’da #deletefacebook hashtagini ekledi ve Facebook’u silmenin zamanı geldiğini belirtti. 6,5 milyar dolarlık bir servete sahip olan Acton, Twitter’daki kullanıcılardan gelen yorumlara ise cevap vermedi. WhatsApp ise yorum yapmayı reddetti. Acton’un Facebook ile ilgili bu düşüncesini paylaştığı ise henüz bilinmiyor. Bu arada belirtmekte yarar var. Acton, WhatsApp’a bağımsız bir alternatif olan Signal’a kısa bir süre önce. 50 milyon dolarlık yatırım yapmıştı.

Facebook hisseleri kısa bir süre önce gerilemişti

ABD Başkanı Donald Trump‘ın başkanlık seçim kampanyasında çalışan veri analiz firması Cambridge Analytica’nın 50 milyon Facebook kullanıcısının verilerine izinsiz erişim sağlandığını bildiren haberlerin ardından yüzde 4’ten fazla gerilediğini hatırlatalım.

Paylaş