Winamp’ı 2017’ye taşıyan uygulama: Plexamp

19 Aralık 2017 10:00

Nostaljiyi yaşatan projelerden Plexamp, Winamp’tan esinleniyor ve masaüstü müzik uygulamasının mirasını yaşatmayı amaçlıyor.

Bir neslin çevrim içi servislerden önce sıkı sıkıya bağlı olduğu müzik platformu Winamp’a zor da olsa veda ettik. Ancak Plexamp, aynı olmasa da benzer bir his yaratmaya çalışıyor. Plex Labs’ın “tutkulu projeleri”nden biri olan uygulama hem macOS hem de Windows kullanıcıları için ücretsiz indirilmeye sunulmuş durumda. Müzik tutkunlarını hedefine oturtan uygulama, “Winamp 2017’de nasıl görünürdü” düsturuyla hareket ediyor.

İşletim sistemiyle gelen standart bir uygulama gibi hareket eden Plexamp, klavye kısayollarıyla kontrol edilebiliyor. Aklınıza gelebilecek her müzik formatını kullanabileceğiniz uygulama içine attığınız her şarkıyı çalabiliyor. Çevrim dışı da kullanabileceğiniz müzik uygulaması tıpkı Winamp gibi tek bir ekrandan oluşuyor. Nostaljik hissettirecek bir diğer detay ise, müzikle hareket eden görsel animasyonların da yer alıyor olması. Renkleri albüm kapağından çeken sistem, detaylarla şekillenmiş bir deneyim arzuluyor.

Modern medya oynatıcısı

Windows Media Player ve Winamp’ı aynı potada eriten uygulamayı indirdikten sonra Google ya da Facebook hesabınızla giriş yapabiliyorsunuz. Müzik severlerin ilgisini çekebilecek olan uygulamayı buradan indirebilir, Plex Labs’ın diğer projelerini inceleyebililirsiniz.

Paylaş