Xiaomi’den çok uygun fiyatlı yeni üst düzey akıllı telefon müjdesi

03 Eylül 2018 16:30

Xiaomi‘nin en yeni akıllı telefonu POCO F1 / Pocophone F1, biliyorsunuz fiyatıyla gündemden düşmüyor. Peki firma daha da uygun fiyatlı bir üst düzey telefon mu geliştiriyor?

Xiaomi POCO F1 / Pocophone F1, 329 euro Avrupa satış fiyatıyla sınırları zorluyor. Yeni bilgiler ise firmanın eylül ayında 1999 yuan seviyesinde bir telefon tanıtacağını gösteriyor. Yaklaşık 292 dolarlık bu model, global pazara 300 dolardan çıkan Pocophone F1‘i de geride bırakacak gibi görünüyor. Geçmişte bir süre fiyat konusunda 1999 yuan seviyesini geçmeyen firma, yeni modeliyle eski günlerine ufak da olsa bir geri dönüş yapacak izlenimi yaratıyor. Baktığımız zaman eylül ayında firmadan sürgülü kameraya sahip Mi Mix 3 geliyor. Ancak bu modele 292 dolar fiyat etiketi konulması kesinlikle mümkün görünmüyor. O yüzden üst düzey özelliklere sahip yeni bir model bekleniyor. Bazı kişiler bu modelin Mi 8 ailesine dahil edilebileceğini belirtiyor. Fakat henüz somut bir kanıt bulunmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xiaomi’nin fiyat-performans oranı en yüksek akıllı telefonu yeni tanıtılan POCO F1 / Pocophone F1

Hatırlamak adına telefon 6,18 inç 500 nit IPS bir ekran üzerine kuruluyor. Full HD+ çözünürlükteki bu ekran, 18:9 en-boy oranına sahip ve Gorilla Glass ile korunuyor. Model ile kişilere 6 GB RAM / 64 GB, 6 GB RAM / 128 GB ile 8 GB RAM / 256 GB olmak üzere üç farklı versiyon sunuluyor. Burada 256 GB’a kadar microSD desteği de aktif olarak yer alıyor. Tam 4.000 mAh kapasitesinde bir pile sahip olan model, kablosuz şarj olmasa da Quick Charge 4.0+ hızlı şarj desteğini beraberinde getiriyor. Telefon arkasında 12 megapiksel F1.8 + 5 megapiksel (Derinlik için) çiftli kamera kurulumu taşıyor. Optik görüntü sabitleme yapabilen 12 megapiksel F1.8 kamera, Sony IMX363 sensör üzerine kuruluyor. Cihazın önünde ise 20 megapiksel kameranın bulunuyor. Modelin resmi olarak satılacağı bölgeler arasında ise maalesef Türkiye yer almıyor.

İlgili Video

Telefonun içine yakından bakış

Paylaş