Xiaomi’den geleceği için sektörde görülmemiş açıklama!

25 Nisan 2018 16:30

Çin’in fiyat performans oranı yüksek ürünleriyle bilinen ismi Xiaomi, bugün merakla beklenen yeni akıllı telefonu Mi 6X‘i tanıttı. Bu model için düzenlenen etkinlik kapsamında ise çok daha ilginç bir duyuru yapıldı.

Biliyorsunuz Xiaomi‘nin ürünleri her zaman fiyatlarıyla öne çıkıyor. Hemen her ürünü için “fiyat performans oranını” önde tutan firma, bunu başka bir seviyeye çıkartacak gibi duruyor. Mi 6X etkinliğinde konuşan CEO Lei Jun, şirketin donanım (Telefon, IoT ve diğerleri) satışlarından elde edilen net kar marjını “vergiden sonra” maksimum yüzde 5‘e sabitlediğini açıkladı. Bunu “sonsuza dek” yaptıklarını belirten firma, daha çok dikkat çeken bir duyuru daha yaptı. TechCruch’a söylendiğine göre firma, bir takvim yılı boyunca planlanandan daha fazla para kazanırsa, bu fazla miktarı makul yollarla kullanıcılarına dağıtmayı planlıyor. Bu da gerçekten çok ilginç ve görülmemiş bir detay olarak herkesi şaşırtıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xiaomi bunu neden yapıyor?

Bunun arkasında ne olduğu elbette tam olarak bilinmiyor ancak bazı tahminler bulunuyor. İlk olarak şirket zaten tüm ürünlerini karı çok düşük tutarak satıyor. Bu sayede bu kadar önemli ve büyük bir isim halini alan firma, süreçten zaten büyük kar elde edemiyor. Aslında genel olarak Apple haricindeki diğer firmalar da akıllı telefon tarafından çok fazla kar elde edemiyor. Büyük firmalar dahi karı düşük tutarak fiyatı düşürmeye çalışıyor.

İlgili Video

Mi 6X için resmi tanıtım videosu

Paylaş