Xiaomi’den “Mi 9 SE” gibi modellerin geleceği hakkında kötü haber

10 Mart 2019 18:00

Xiaomi hatırlarsınız Mi 9 ile Mi 9 Explorer Edition yanında Mi 9 SE modelini de tanıttı. Geçen yıl da Mi 8 SE ile karşımıza çıkan firma, bu seride gelecek görmüyor gibi duruyor.

Mi 8 ve Mi 9 ailenin en düşük özelliklere sahip bütçe dost modelleri kesinlikle “SE” takısına sahip olanlar. Ancak Wang Teng Thomas tarafından yapılan bir açıklama, bu modellerin geleceğinin olmadığını gösteriyor. Günümüzde ufak ekran boyutuna sahip amiral gemisi seviyesinde cihaz yapmanın ve satmanın zorluğuna değinen yönetici, 2020 yılında Mi 10 SE modelinin büyük ihtimalle gelmeyeceğini belirtiyor. Kişilerin sürekli olarak daha büyük ekranlar istediği biliniyor. Bu yüzden üçlü yapıyı önümüzdeki yıl bırakacak gibi duran firma, geçtiğimiz gün duyduğumuz kadarıyla gelecek modellerinin satış fiyatını da artırmayı düşünüyor. Fiyatların en az 100 dolar artacağının sinyalini veren Xiaomi, geleceği için köklü adımlar planlıyor gibi duruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xiaomi Mi 9 SE hangi detaylara sahipti?

Gücünü 10 nm üretim sürecinden çıkan Snapdragon 712 işlemciden ve 6 GB RAM’den alan telefon, 64 GB / 128 GB dahili depolama seçeneğine sahip. Ön kısmında 20 megapiksel kamera yer alan telefon, arkasında üçlü kamera kurulumu barındırıyor. Burada Sony IMX586 sensörü 48 megapiksel + 8 megapiksel + 13 megapiksel kurulumu bizleri karşılıyor. Ekran entegre parmak izi okuyucusu güzel detayları arasında yer alan cihaz, 3.070 mAh pil üzerine kuruluyor. Burada 18W hızlı şarj sistemi kişilere sunuluyor. AMOLED ekranı 5,97 inç boyutta olan Xiaomi Mi 9 SE, yüzde 90.47 ekran gövde oranına ulaşıyor.

İlgili Video

Paylaş