Xiaomi Mi 11 Ultra ve Mi 11 Pro kamerada çok iddialı olacak

19 Mart 2021 22:00

Sürekli olarak gündemde gelen telefonlardan Xiaomi Mi 11 Ultra ile Xiaomi Mi 11 Pro, Samsung sayesinde kamera konusunda çok iddialı geliyor.

Xiaomi Mi 11 Ultra ve Mi 11 Pro resmi olarak çok yakında tanıtılacak telefonlar. Halen tam resmi tarihleri verilmeyen modellerden Mi 11 Ultra arkasında 50 megapiksel ana + 48 megapiksel geniş açı + 48 megapiksel 10x periskop telefoto kameraları bir araya geliyor. Mi 11 Pro arkasında ise 50 megapiksel ana + 48 megapiksel ultra geniş açı + 48 megapiksel 5x telefoto kameraları bir araya geliyor. İşte bu iki telefonda da yer alan 50 megapiksel kameranını arkasında Samsung imzalıISOCELL GN2 sensör yer alıyor. 1/1.2 inç boyutuyla akıllı telefon pazarındaki en büyük sensörlerden olan GN2, bu açıdan çok yüksek bir fotoğraf kalitesi sunacak izlenimi oluşturuyor. Bu sensörde 108 megapiksel kullanmayarak iyi bir adım atan Samsung, büyüyen sensör boyutunun etkisiyle saf kalite anlamında çıtayı oldukça yükseltmeye hazırlanıyor. İki modelin de arkasına birer ekran koyan Xiaomi ise ISOCELL GN2 ile çok ama çok kaliteli selfie çekimleri yapılmasına imkan tanıyacak gibi görünüyor. İki modelin de Türkiye’de satılma ihtimali düşük seviyede.

En çok merak edilen Xiaomi Mi 11 Ultra için başka neler biliyoruz?

6,8 inç WQHD+ 120 Hz OLED ekran üzerine kurulan telefon, aktarıldığı kadarıyla arkadaki ekrana rağmen 20 megapiksellik bir selfie kamerasına sahip ve bu kamera bir ekran deliğinde yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Corning Gorilla Glass Victus ile korunan ve gücünü Snapdragon 888 işlemciden alan üst seviye amiral gemisi, 67W kablolu, 67W kablosuz ve 10W ters kablosuz şarj destekli 5.000 mAh pil üzerine kuruluyor. Bu özelliklerin hepsinin Mi 11 Pro’da da olacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

Firma telefonlarının sağlamlığını böyle test ediyor

Paylaş