Yamaha MORO 07; elektrikli dağ bisikleti Türkiye’de satışa sunulacak

27 Nisan 2023 17:33

Elektrikli dağ bisikleti Yamaha MORO 07, motosikletten sonra markayı yeni bir kullanıcı kitlesiyle bir araya getirmeye hazırlanıyor.

2023 yılı içerisinde Türkiye pazarına yine birbirinden önemli yeni modeller getirmeye hazırlanan Yamaha, kısa süre önce bu listeyi detaylandırdı. Bu yılın ikinci yarısında Tenere World Raid, XMAX 250 ve Tracer 900 GT Plus gibi farklı beklentilere cevap veren modellerini satışa sunmaya hazırlanan markanın 2023 için iki önemli sürprizi de var. 50cc kategorisine denk elektrikli scooter Neo’s ile yeni bir kullanıcı kitlesini kendisine çekmeye hazırlanan Japon üreticinin ikinci sürprizi ise elektrikli dağ bisikleti olacak. Bir süredir Avrupa pazarında satışta olan Yamaha MORO 07, bu yıl Türkiye’deki kullanıcıların beğenisine sunulacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yamaha MORO 07 teknik özellikleri

Tüm parçalarının bir araya gelmesiyle 24,3 kilogramlık bir elektrikli dağ bisikleti olan MORO 07, Yamaha dokunuşlarıyla geliştirilmiş önemli bir model. Japon üreticinin patentli çift kadro mimarisi üzerine geliştirilen bisikletin komponentlerine baktığımızda da üst seviye malzemelere yer verildiğini görüyoruz. Elektrik desteği pedal asist felsefesi üzerine olan MORO 07’de bu destek, diğer bu tipteki modellerde olduğu gibi 25 km/s hıza kadar veriliyor. Bisikletin elektrik desteği ise Yamaha’nın kendi mühendisliğinden izler taşıyor.


Yeni nesil PW-X3 motorunun konulandırıldığı model, bu sayede X2’ye göre daha kompakt ve güçlü bir ünite barındırmış durumda. Kullanıcılara 250W güç ve 85 Nm’ye kadar destek sunan PW-X3 motor, Yine Yamaha imzalı lityum-iyon temelinde 500Wh kapasiteli batarya ile destekleniyor. Bu motorla birlikte gelen otomatik destek modu da kullanıcılara zemin ve eğim şartlarına göre optimal güç desteğini sunabiliyor. Tüm bu parçalarla birlikte yaklaşık 50 kilometrelik menzil desteği olduğunu da söylemek mümkün. Vites sistemi tarafında ise Shimano’nun üst seviye grupset setisi XT’ye yer verildiğini görüyoruz. 1×12 diziliminde olan bu sistem gerek dağ bisikleti gerekse Gravel modellerde gördüğümüz Alba aynakol ile kombin ediliyor. Entegre arka süspansiyon sisteminin sunulduğu MORO 07’de RockShox LYRIK SELECT serisi de yine premium ekipman tercihleri arasında. Fren sistemi ise Magura MT5’e emanet. Standart olarak 27,5 jant setiyle sunulan bisiklet, Birleşik Krallık’ta 4.749 sterlinlik fiyatla satışa sunuluyor.
Paylaş