Yapay zeka destekli yeni iPad çizim uygulaması: Adobe Fresco [Video]

18 Haziran 2019 17:00

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden Adobe, uygulamaları arasına bir yenisini daha ekliyor. İşte karşınızda iPad çizim uygulaması Adobe Fresco ve sundukları;

Adobe, mobil tarafa verdiği önemi artırmaya devam ediyor. Daha önce Project Gemini olarak geçen Adobe Fresco, firmanın direkt olarak çizime odaklanan en yeni iPad uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Uygulamanın adı ıslak alçı ya da sıva üzerine suyla karıştırılmış boya ile yapılan duvar resim tekniği Fresco‘dan geliyor. Bu açıdan uygun bir isim seçmeyi başaran firma, uygulamayı direkt olarak yapay zeka Sensei üzerine kuruyor. Katmanlı çalışma desteği bulunan ve tüm araçları arayüzün sol ve sağ taraflarına yerleştirilen uygulama, özellikle “canlı fırça” seçenekleri ile dikkat çekiyor. İşte tam da burada Sensei’yi devreye sokan uygulama, renklerin birbirine gerçekte olduğu gibi geçmesine / karışmasına imkan tanıyor. Oldukça gerçekçi tasarlandığı söylenen bu altyapı, gerçekten önemli görünüyor. Kişilerin içerisinde vektör çizimler yapmasına da imkan tanıyan uygulama, katmanlı Photoshop dosyalarına da destek veriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Adobe Fresco iPad çizim uygulaması oldukça güzel görünüyor ancak herkes tam sürüm Photoshop’u bekliyor

Evet firmadan bu yıl iPad için tam sürüm Photoshop geliyor. Daha önce açıklandığı üzere bu iPad’e özel Photoshop CC, alışıldık ancak tablete özel olarak hazırlanmış güzel bir arayüzle geliyor. Hem fotoğraf düzenleme hem de tasarım konusunda tabletlere bakışı değiştirecek sürüm, tam katmanlı çalışmaya ve altyapının elverdiği tüm özelliklere sahip olarak geliyor. Masaüstü sürümleriyle senkronize olabilen sürüm, PSD dosyaların üzerinde çalışılmasına da izin veriyor. Bu uygulama, özellikle iPadOS ile yeni yetenekler kazanan iPad Pro modelleri için harika duruyor.

Paylaş