Yarış genleri taşıyan geleceğin kamyon konsepti; Porsche GT Vision Truck

04 Aralık 2018 19:15

Bağımsız tasarımcı Alexander Imnadze tarafından hayata geçirilen Porsche GT Vision Truck kamyon konsepti, akılda kalıcı noktalar barındırıyor.

Ağırlıklı olarak binek otomobil dünyasın üzerinden karşımıza çıkan konsept projeler, ağır topların yer aldığı kamyonların dünyasında da hiç de azımsanmayacak seviyelerde. Özellikle son dönemlere baktığımızda bu projelerin elektronik ortamlardan ziyade gerçeğe dönüşmüş hallerini gördüğümüzü altını çizerek belirtmek gerekiyor. Ford’un geride bıraktığımız Hannover Ticari Araçlar Fuarı’nda tanıtımını gerçekleştirdiği F-Vision konseptini buna en güzel örneklerden birisi olarak verebiliriz. İşin bağımsız tasarımcılar tarafından ilerletilen elektronik kısmında da bir o kadar ektileyici işler karşımıza çıkıyor. Alexander Imnadze tarafından geliştirilen ve Porsche’yi merkeze alan bu tasarımda, markanın Le Mans karakterinin bir kamyona ne denli etkileyici şekilde aktarılabildiğine şahit oluyoruz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkanlar

Porsche GT Vision adıyla karşımıza çıkan projenin çıkış noktasında, bundan iki yıl önce yine özel bir çalışma olarak tasarlanan 906/917 de var. Le Mans’da yarışmak üzere bir tasarlanan otomobilin bir taşıyıcısı olarak hayata geçirilen GT Vision, tıpkı arabada gördüğümüz yekpare çizgiler üzerine şekileniyor. Markanın yeni jenerasyon modellerim yer verdiği far grubundan da izler taşıyan tasarımda, kokpit bölümünün içerisinde bulunduğu yapının taşınabilir bir podu akıllarımıza getirdiğini söyleyebiliriz. Tasarımı güçlendirecek nitelikte devasa jantların kullanıldığı projenin tamamen elektrikli olarak tasarlandığını da belirtmekte fayda var. GT Vision projesiyle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak bize iletebilirsiniz.

Paylaş