Yeni Apple Watch heyecan verici özelliklerle geliyor

17 Nisan 2020 18:00

Apple, Apple Watch Series 5 modelinde çok fazla yeniliğe gitmese de kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarmıştı. Yeni Apple Watch modeli için geri sayım başladı.

Yeni gelen bilgilere göre şirket, Apple Watch Series 6 çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Son bilgiler yeni modelde panik atak tespiti ve sualtı ekran işlevselliği gibi özelliklerin olacağını belirtiyor. Apple tarafından sunulan yeni bir patent saati sağlık yardımcısı olarak ifade ediyor. Patent dosyalarında açıklanan temel özellikler arasında “su miktarı” ve “su özellikleri” tespiti yer alıyor. Patentte öngörülen akıllı cihaz, kullanıcının su altında olup olmadığını algılayabiliyo. Su basıncı yeterince yüksekse ve kalp atış hızında anormallikler varsa, giyilebilir cihaz acil servislere bir bildirim gönderebiliyor. Başka bir deyişle, yenia akıllı saat, kullanıcıların boğulup boğulmadığını algılayabiliyor. Kullanıcılar bu konuda yardım talebinde bulunabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Apple Watch oksijen doygunluğunu belirleyecek

Akıllı saatin ayrıca sıcaklık ve zararlı maddelerin olup olmadığını tespit edebileceği dile getiriliyor. Apple, bu patenti alsa da yeni akıllı saatte bu özelliği kullanıp kullanmayacağı belirsizliğini koruyor. Yeni saatin oksijen doygunluğunu belirleme özelliğini taşıyacağı netleşmiş durumda. Yeni saatin ayrrca yüzde 100 olarak uyku takibi özelliğini de getirdiği artık kesinleşmiş yeni özellikler arasında yer alıyor. Yeni akıllı saat modelinin bu yılın dördüncü satışa sunulacağı iddia ediliyor.

İlginizi Çekebilir

Firmanın yeni iPad Pro modelleri ile tanışın

Paylaş