Yeni Honda Hornet için resmi Türkiye satışları başladı

23 Mart 2023 14:20

Naked segmentinde uzun süre sonra pazara dönen Honda Hornet, üç farklı renk seçeneğiyle kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Honda’nın ilk kez 1998 yılında Avrupa yollarına çıkan ve günümüze kadar uzanan önemli modelleri arasında yer alan Hornet, yenilenen tasarımıyla Türkiye’ye dönüş yapıyor. Kompakt ve naked tarzıyla kullanışlı bir deneyim vadeden Hornet’in İtalya Roma’daki Ar-Ge tesisinde özellikle genç sürücülerin beklentileri doğrultusunda geliştirilme detayları da kesinlikle yeni nesilde öne çıkıyor. Bu kapsamda tasarımı yenilenen Honda Hornet için mart ayı itibarıyla Türkiye satışları resmi olarak başlıyor. CB750 koduyla ürün gamındaki yerini alan model, 243 bin TL’den başlayan fiyatı ve Parlak İnci Beyazı, Grafit Siyah ve Sarı olmak üzere üç renk seçeneği ile Honda bayilerindeki yeridi almış durumda.

Honda Hornet 2023 için öne çıkan özellikler

Tamamen yenilenen Hornet ailesinin motor bölümünde yüksek performans odağında çalışma prensibine sahip paralel iki silindirli bir blok karşımıza çıkoyor. 92 beygir güç ve 75 Nm tork değeriyle alt ve orta devirler dahil tüm sürüş koşullarında yüksek çekiş vadeden model için geliştirilen özel egzoz ve patentli Vortex Akış Kanalları hava akışını hava kutusuna eşit olarak dağıtarak hassas gaz tepkisi ve yüksek çekiş gücü sağlıyor. İki silindirli motorda CBR1000RR-R Fireblade modelinden aktarılan Nikel-Silisyum karbür kaplamadan yararlanılırken; 8 supaplı silindir kafası sayesinde tüm bunlar kompakt bir yapıda bir araya geliyor.

Modelde kaydırmalı debriyaj özelliğinin sunulması da kesinlikle hayati noktalar arasında. Bu sayede yumuşak bir vites geçiş deneyimi yakalanabilirken, sert fren veya hızlı vites düşürme anında arka tekerleğin kilitlenmemesini sağlıyor. Sınıfının en güçlü modeli olarak pazara giriş yapan yeni Hornet için 205 km/s’lşk maksimum hız limiti ve 4,35 litrelik karma tüketim değeri de teknik tabloda öne çıkanlar arasında. 15,2 litrelik yakıt deposuyla gelen motosiklet bu kombinasyonda 340 km’nin üzerinde bir menzil sunabiliyor.

Yeni Hornet’te ayrıca, 4 farklı sürüş modu bulunuyor. Entegre Ön Tekerlek Kalkış Kontrolü ile programlı Motor Gücü, Motor Freni ve Honda Seçilebilir Tork Kontrolü kombinasyonlarını içeren Standart, Spor ve Yağmur sürüş modunun yanı sıra sunulan Kullanıcı modunda ise sürücünün koşullara ve sürüş tarzına uygun olarak tercih ettiği kombinasyon seçilebiliyor. Bu modlar, sol gidon anahtarı ve TFT ekranı üzerinden yönetilebiliyor. Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol Sistemi (HSVCS) aracılığı ile hem Android hem de ilk kez IOS cihazlar için sunulan gelişmiş bağlanabilirlik özellikleri ile pratik, okunaklı ve tüm sürüş bilgilerini sürücüye anlık olarak aktaran 5 inçlik yüksek çözünürlüklü TFT renkli ekran sürüş keyfini destekliyor.

Sürücünün tercihine göre analog veya grafik bar olmak üzere dört tip hız/devir ekranının yanı sıra yakıt göstergesi/tüketimi, sürüş modu seçimi/motor parametreleri, vites seçimi ve devir sayacında vites değişim uyarısı bilgileriyle gösterge ekranı kişiselleştirilebiliyor. Panel, sol gidondaki kumanda üzerinden yönetilirken; Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol Sistemi (HSVCS) sayesinde sürüş anında telefon görüşmeleri, mesajlar, müzik ve navigasyonun sesli kontrolü gibi işlevlere erişim sağlanabiliyor.

Paylaş