Yılbaşı aydınlatmalarıyla göz alıcı portre fotoğraf çekimleri nasıl yapılır? [Video]

03 Aralık 2017 23:00

Yılbaşının kapıda olduğu şu günlerde birçok insan evini renkli ışıklarla bezeli yılbaşı ağaçlarıyla süslüyor. Bu ışıkların harika portre fotoğraf çekimleri için de kullanılabileceği hiç aklınıza gelmiş miydi?

Bunu göstermek isteyen fotoğrafçı Irene Rudnyk, yatak odasında yılbaşı aydınlatmalarıyla göz alıcı portrelerin nasıl çekileceğini gösteren bir video hazırlamış. Sayfada görebileceğiniz fotoğrafların çekim arkasını gösteren Rudnyk, gerçekten çok hoş görünen sonuçlar elde etmeyi başarmış görünüyor. Emily isimli modelinin güzelliğini iyi değerlendiren fotoğrafçı, çekimleri Canon 5D Mark III DSLR ve Canon 85mm f/1.2L lens ile gerçekleştirmiş. Burada fotoğraf makinesinden çok Canon 85mm f/1.2L öne çıkıyor. Sunduğu f/1.2 diyafram değeriyle LED ışıklardan büyük bokehler çıkartabilen lens, ayrıca içerisine çok fazla ışık alabiliyor. Bu da onu pencereden gelen doğal ışıkla çalışma için çok güzel bir seçenek haline getiriyor. Irene Rudnyk, pencereden gelen soğuk ışık ile LED’lerin sıcak ışığını bir araya getirmenin çok ilginç bir kontrast oluşturduğunu söylüyor.

Portre fotoğraf yaratıcılığa bakıyor

Diğer fotoğrafçılardan daha iyi ve farklı çekimler için yaratıcılığı iyi kullanmak gerekiyor. Basit yılbaşı ağacı süslemeleriyle harikalar yaratan Irene Rudnyk buna güzel bir örnek oluşturuyor. Çok pahalı ışıklara ihtiyaç olmadan da güzel sonuçlar çıkabildiği gösteren videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Video

Paylaş