Telefonun kalbinde Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 7 Gen 3 (4 nm) işlemcisi yer alıyor. 4 nm’lik süreçle üretilen bu işlemci hem günlük kullanımda hem de oyun oynarken yüksek performans sunuyor. İşlemci 1 adet 2.63 GHz hızında çalışan Cortex-A715 ana çekirdeğe, 3 adet 2.4 GHz hızında çalışan Cortex-A715 performans çekirdeğe ve 4 adet 1.8 GHz hızında çalışan Cortex-A510 verimlilik çekirdeğine sahip. Bu yapı, hem yüksek performans hem de enerji verimliliği sunuyor. Cihazda tercih edilen Adreno 720 GPU ise önceki nesile göre yüzde 50 daha hızlı. Bu sayede oyunlarda ve grafik yoğun uygulamalarda akıcı bir deneyim sağlıyor.
Vivo V50 5G’de günümüzün popüler oyunlarından Call of Duty: Mobile, PUBG: Mobile ve Asphalt Legends oyunlarını oynadık. Oynadığımız üç oyunda da akıcı bir deneyim elde ettiğimiz telefon Geekbench 6 uygulamasında da test ettik. Cihaz uygulamanın tek çekirdek performansından 1.124 puan, çok çekirdek perforamnsından ise 3.121 puan aldı. Performans açısından beklentimizi karşılayan telefonda CapCut uygulamasında videolar da düzenledik. Cihazda kullanılan 12 GB RAM sayesinde arka planda çok sayıda uygulama açık olsa dahi performansta kayıp yaşanmıyor.
Cihaz işlemci performansı kadar sunduğu uzun pil ömrüyle de göze çarpıyor. Bünyesinde barındırdığı 6.000 mAh kapasiteli pil sayesinde bir günü aşan bir pil ömrü vadeden telefon bu konuda taktirimizi kazandı. Telefonda bununla birlikte hızlı şarj özelliğini de başarılı bulduk. Kutu içeriğinden çıkan 90 watt gücündeki adaptör telefonun pilini yaklaşık 50 dakikada şarj etmeye yardımcı oluyor.