100. yıl hazırlığındaki Bentley’den yeni otomobiller için özel çalışma

02 Eylül 2018 13:00

Önümüzdeki yıl itibarıyla marka tarihinin 100. yaşını kutlayacak olan Bentley, ocak ayı itibarıyla otomobilleri için özel bir uygulama gerçekleştirecek.

1919 yılında kurulum aşamasını tamamlayarak faaliyetlerine başlayan Bentley otomobilleri önümüzdeki yıl itibarıyla 100. yaşını kutlamaya hazırlanıyor. İlk gününden günümüze kadar uzanan süreçte premium otomobil üretimi karakterinden asla taviz vermeyen İngiliz şirket, böylesine önemli bir yılı da tahmin edebileceğiniz üzere özel hamlelerle taçlandıracak. Aslında bu kutlamanın beklenen de önce olacak şekilde geçtiğimiz temmuz ayında başladığına tanık olmuştuk. Mulsanne W.O. Edition ile 100. yıl özel otomobil serisinin ilk adımını atan şirket, kurucusu Walter Owen Bentley‘i ilk sıraya almayı da es geçmedi. Yeni yıl için önümüzde var olan üç aylık süre zarfını da boş geçirmeme konusunda bir hayli titiz olan marka ekibi, yeni projesinin de duyurusunu gerçekleştirdi. Yakın zamanda Bentley satın almayı düşünenleri beklemeye sevk ettirecek olan bu hamlede bizleri özel ibareler bekliyor.

100. yıla özel parçalar

Yapılan planlamanın ilk olarak bir yıllık zaman dilimini kapsayacağını ilk andan itibaren altını çizerek belirtmek gerekiyor. Ocak 2019‘dan başlayıp Aralık 2019‘da sona erecek olan süreç içerisinde üretilecek olan otomobiller beraberinde 100. yıla özel parçalar barındıracak. Marka logosundan başlayıp koltuk döşemeleri, basamak çıtaları, anahtarlar ve jant setine kadar uzayan listede araç sahibine ayrı bir parantez içerisinde olduğu hissettirilecek gibi görünüyor. 1919 ile 1930 yılları arasında üretilen ilk dönem modellerden esintilerin de zenginleştireceği bu donanımların yeni modellerle bir araya geldiğinde keyifli bir birliktelik sergileyeceğini bekliyoruz.

Paylaş