110. yıla özel yeni şaheser: Bugatti Chiron ‘110 Ans’

11 Şubat 2019 13:00

Bugatti, kuruluşunun 110.yıl dönümüne özel bir Bugatti Chiron üreteceğini duyurdu. Chiron modelinin ardından satışa sunulan daha sportif model Divo otomobil tutkunlarının ilgisini çekmeyi başarmıştı.

Divo modelinin ardından şimdi de yepyeni bir Chiron modelinin yolda olduğu ortaya çıktı. Dünya genelinde sadece 20 adet üretileceği açıklanan yeni model mavi renkteki detaylarıyla göze çarpıyor. Fransa bayrağındaki renklerin tercih edildiği otomobilde karbon fiber detaylar da dikkat çekiyor. Motorunda tarafına bakıldığında herhangi bir yeniliğin yer almadığı otomobilde 8 litre hacimli W16 motor bulunuyor. Bu motor sayesinde otomobil 1.500 beygir güç üretebiliyor. Dünyanın en hızlı otomobillerinden biri olma özelliğini taşıyan Chiron’un bu özel modelinde iç mekan da tüm dikkati üstüne çekiyor. İç kısımdaki direksiyon simidinde ve koltuk kaplamalarında karbon fiber malzemenin kullanıldığını görüyoruz.  Diğer malzemeler arasında Deep Blue deri, koltuk sırtlarında ve kapılarda Alcantara ve koltuk kenarlarında, eşya gözlerinde ve emniyet kemerlerinde kontrast olarak French Racing Blue rengi eşlik ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Özel yapım Bugatti’nin satış fiyatı ne olacak?

110 Ans Bugatti olarak adlandırılan otomobil sıra dışı tasarımı ve güçlü performansıyla otomobil tutkunlarının yeni gözdesi olacağa benziyor. Otomobilin satış fiyatı henüz açıklanmasa da özel bir otomobil olduğu için dudak uçuklatan fiyattan satışa sunulacağını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

İlginizi çekebilir

Dünyanın ilk 3D yazıcıyla üretilmiş fren kaliperi

Paylaş