14 inç ve 16 inç MacBook Pro modelleri için yeni tarih geldi

01 Temmuz 2021 10:58

Çok merak edilen 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modelleri için yeni tarih gelmiş durumda. Modeller için artık kesin olarak az bir zaman kaldı.

Apple M1X işlemcili 14 inç ve 16 inç MacBook Pro ve  MacBook Pro modelleri sağlam bir kaynağa göre kesin olarak eylül ayında gelecek.

Apple’ın iPhone 13 modelleriyle beraber eylül etkinliğinde tanıtması beklenen yeni ürünler, gerçekten uzun zamandır merakla bekleniyor.

Mini-LED ekranlı yeni MacBook’lar biliyorsunuz tasarımını güncelleyecek ve bünyelerinde HDMI ve SD kart yuvası gibi portlar taşıyacaklar. Ayrıca ürünlerde şarj için yeni MagSafe kullanılacak.

Modellerin performansı da yüksek olacak. M1X ismi verilecek yeni Apple Silikon işlemci, sekiz farklı yüksek performanslı çekirdeğe ve iki adet düşük seviye / verimlilik odaklı çekirdeğe sahip olacak. Apple’ın yeni işlemcisi söylendiği kadarıyla 16 ya da 32 adet GPU çekirdeği ile özelleştirilebilecek.

Yeni işlemci üzerinden modeller 64 GB’a kadar RAM ile de donatılabilecek. Şu an mevcut Apple Silikon işlemci M1 sadece 16 GB RAM ile donatılabiliyor ve bu bazı kişilere hiç yeterli gelmiyor. M1X bu açıdan profesyonelleri daha çok memnun edecek gibi görünüyor.

Eylül ayında iPhone’lar ve MacBook Pro’lar ile beraber yüzde 99 ihtimalle yeni kablosuz kulaklık AirPods 3 de gelecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

MacBook Pro modelleri ile bir AirPods Pro 2 gelmeyecek

Çünkü sızan son bilgilere göre AirPods Pro 2, net olarak 2022’de gelecek. Ürün büyük ihtimalle 2022 ilk çeyrek içerisinde satışta olacak.

Bu modelin beklenmeye değecek denilen bir kısmı bulunuyor. Ming-Chi Kuo’ya göre kablosuz kulaklık “yenilikçi bir deneyim” sunacak. Bundan kasıt ürün ile sunulacak yeni imkanlar olacak.

AirPods Pro 2, yüzde 99 ihtimalle Apple’ın sağlık ölçümü ve yerleşik olarak aktivite takibi yapabilecek ilk kablosuz kulaklığı olacak. Bu konularda henüz tam olarak detaylı bilgiler yok.

Ancak yeni kulaklık herhangi bir ekstra ürüne ihtiyaç olmadan birçok veriyi kayıt altına alabilir. Örneğin kulaktan sürekli olarak nabız ölçümü yapılabilir. Bu cihaz aynı zamanda birçok spor verisini de kayıt altına alabilir.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi Mi 11 Ultra’nın içindeki detaylara bakın

Paylaş