15,5 inç ekranlı MacBook Air modeli yolda bulunuyor

15 Aralık 2022 17:12

Teknoloji devi Apple, sağlam kaynağa göre 2023 içerisinde 15,5 inç ekranlı bir MacBook Air modeli ile karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

Donanım dünyasının en önemli kaynaklarından Ross Young, Apple’ın 2023’ün bahar aylarında tanıtmak adına bir 15,5 inç ekranlı MacBook Air geliştirdiğini duyurdu. Bu model için hazırlanan LCD panelin 2023’ün ilk çeyreği bitmeden üretime alınacağını belirten kaynak, ekstra detay vermiyor ancak bu dizüstünün yüzde 100 kesin olarak Apple imzalı M2 işlemci üzerine kurulacağı aktarılıyor. Fansız yapıda olması ve yukarıdaki tasarımı taşıması beklenen ürün, şu an Air için sunulan 13,6 inç ekran ufak gelen kişileri memnun edecektir. Bu modelin Türkiye fiyatı ise henüz kesin değil ancak 30-32 bin TL’den yüksek olabilir. Çünkü 13,6 inç ekranlı mevcut MacBook Air modeli şu an tam 26 bin TL’ye satılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple en son OLED konusunda gündeme gelmişti. Şirket biliyorsunuz iPad ve MacBook tarafında şu an OLED ekran kullanmıyor, bunun yerine LCD tercih ediyor. Peki bu ne zaman değişecek? Firma ne zaman iPhone’larda ve akıllı saatlerinde kullandığı OLED ekranı tabletlerde de kullanmaya başlayacak?

Ekran teknolojileri söz konusu olduğu zaman en önemli otoritelerden olan Ross Young’a göre bu konuda adım 2024 yılında atılacak. Sağlam kaynağa göre OLED ekranlı MacBook’lardan birisi 13 inç boyutunda olacak ve “Air” takısıyla karşımıza çıkacak. 2024 yılında lanse edilecek ve yüksek ihtimalle daha farklı bir tasarıma sahip olacak iPad ve MacBook modellerinde 120 Hz yenileme hızına sahip OLED ekranlar kullanılacak.

MacBook Air modeli yanında bu da ilginizi çekebilir: Corsair’den bükülebilir OLED oyuncu monitörü

Paylaş