2018 iPhone modelleriyle ilgili beklenmedik gelişme

27 Temmuz 2018 18:00

Qualcomm Finans Direktörü George Davis‘e göre, Apple’ın Qualcomm ile devam eden anlaşmazlığı, bu yılki gelecek iPhone modellerinde kullanılan bileşenler üzerinde büyük bir etki yaratacak gibi görünüyor. Davis, Apple’ın yeni iPhone modellerinde Qualcomm’un modemi yerine rakiplerinin modemlerini tercih edeceğini söylüyor. Davis, Intel’in adını paylaşmasa da Cupertinolu şirketin Intel modemleri yeni iPhone’larda tercih edeceğini söylemek zor olmasa gerek.

Fast Company’nin geçtiğimiz nisan ayında yaptığı bir haberde Intel’ın Apple’ın bu yıl piyasaya süreceği yeni iPhone modellerindeki modem çiplerinin yüzde 70’ini tedarik edeceğini belirtmişti. Qualcomm’un ise geri kalan modem çiplerini üreteceği belirtilmişti. KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo ise 2018 model iPhone’lardaki modem çiplerini Intel’in üreteceğini ve tek tedarikçinin Intel olacağını dile getirmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En güncel 2018 model iPhone fiyatları

Paylaşılan son bilgiler gerçeğe dönüşürse en uygun fiyatlı iPhone modeli iPhone 9 olacak. LCD ekranlı iPhone 9’un yurt dışındaki satış fiyatının 700 dolar olacağını söyleyen kaynaklar, OLED ekranlı iPhone 9 Plus’ın ise 1.000 dolardan piyasaya sunulacağını söylüyor. iPhone X’un güncellenmiş versiyonu iPhone X (2018)’in 900 dolardan, iPhone X Plus’ın ise 1.100 dolardan kullanıcıların beğenisine sunulacağı belirtiliyor. iPhone 8, iPhone 7 Plus, iPhone 7 ve iPhone SE’nin beklenen satış fiyatları ise sırasıyla şöyle; 600 dolar, 570 dolar, 450 dolar ve 350 dolar.

İlgili Video

En yeni iPhone’ları gördünüz mü?

Paylaş