2019 Ford Focus’un ST ve RS versiyonları elektronik ortamda tasarlandı

11 Nisan 2018 14:15

2019 Ford Focus’un merakla beklenen tanıtımının gerçekleştirilmesinin ardından, 1 yıl içerisinde ortaya çıkacak ST ve RS versiyonları, X-Tomi Design tarafından hayata geçirildi.

Geride bıraktığımız gün Londra’da düzenlenen özel bir etkinlikle tanıtımı gerçekleştirilen 2019 Ford Focus, dumanı tüten bir çorba misali sıcaklığını koruyor. Ford’un Fiesta‘da attığı Active hamlesini yeni jenerasyon Focus’a da taşımasıyla kullanıcılara farklı bir opsiyon oluşturması şüphesiz etkinlik sırasında ses getiren önemli parçalar arasındaydı. 1.0 litrelik EcoBoost motorun geniş çaplı versiyonlarıyla artık her kesimden kullanıcıya hitap etmek isteyen Ford, bizim gibi biraz daha performans meraklılarının beklentilerini ise bir süre sonra karşılayacak. Tabi ki bahsetmekte olduğumuz bu performans noktası ST ve RS versiyonlarından başkası değil. 2020 model yılıyla önümüzdeki yıl içerisinde tanıtılmasını beklediğimiz RS’in bir süre önce 400 beygirlik bir güce sahip olacağı kaynaklara yansımıştı. Henüz iddia aşamasında olan bu rakamlara bugün itibarıyla elektronik ortamda gerçekleştirilmiş konsept tasarımlar eklendi.

Yeni karakter üzerinde gerçekçi proje

LOG takipçilerinin kolaylıkta hatırlayabileceği X-Tomi ekibi tarafından hayata geçirilen projelerin RS ayağında baktığımızda, bu versiyona özgü olmuş mavi renk seçeneğinin kullanıldığını görüyoruz. Yeni modelde tamamen değişen tasarım hatlarının üzerine eklenen tampon, lip, difüzör, jant ve spoiler gibi parçalar bize önümüzdeki yıl göreceğimiz resmi projeyle ilgili güzel bir fikir veriyor. ST versiyonunda ise RS’e göre biraz daha yumuşak hatların yer aldığını görüyoruz. Fiesta ST’de 1,5 litrelik makineye yönlenen Ford’un, Focus ST de benzer bir felsefeyi takip edip etmeyeceğini hep birlikte göreceğiz. İlk olarak ST, ardından RS versiyonlarıyla karşımızda olacak olan yeni Focus’un macerası aslında yeni başlıyor. Gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

İlgili video

2019 Ford Focus

Paylaş