2020 Corvette Stingray ve bir spor otomobilde kullanılmış en üst seviye ses sistemi [Video]

06 Ağustos 2019 20:15

2020 Corvette Stingray için özel bir sistem geliştiren Bose, spor otomobil kategorisi içerisinde bu alanda en yüksek seviyeyi işaret ediyor.

Sekizinci jenerasyonuyla birlikte tarihinde ilk kez ortadan motorlu olarak sunulan Corvette Stingray ile tanışmamızın üzerinden yaklaşık iki hafta geçti. Pek çok farklı noktasıyla mercek altına alınan yeni model Amerikan basınının hala gündeminde. Şu sıralar resmi site üzerinden yayınlanan özelleştirme seçenekleri üzerinden değerlendirilen Stingray, bir süre daha bu ivmesini koruyacak gibi görünüyor. Standart olarak 10 adet hoparlörü bulunan bir ses sistemiyle sunulacak olan model için özel bir geliştirme yapan Bose, tüm zamanlar listesinde de en üst noktaya oynuyor. Marka tarafından yapılan açıklamaya göre opsiyonel olarak sunulan 14 hoparlörlü yapı bir spor otomobilde kullanılmış en yüksek performans sunan ses sistem olarak tarihe geçecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Corvette Stingray teknik özellikleri

Modele özgü akustik kaygı gözetilerek geliştirilen ses sisteminin parçalar aracın çeşitli bölgelerine konumlandırılmış durumda. Corvette’in kabininin ön bölümünde, kapılarda ve arka tarafta sürücü ve yolculu çevreleyen ve büyüklükleri değişken olan hoparlör yerleşimleri karşımıza çıkıyor. Ek olarak, seslerdeki düşük frekansın daha iyi anlaşılabilmesi adına her kapıda 10 inçlik woofer‘dan faydalanıldığını görüyoruz. Otomobilin üstü açılabilir yapıda olmasının da hesaba katıldığı sistemin, beraberinde 16 farklı dijital ayarlama yapma imkanı sunan amplifikatör ile desteklenmesi de bilinmesi gereken noktalar arasında. Yeri geldiğinde gerçek bir senfoni duymak isteyenleri ise 6,2 litre hacimli V8 makine 495 beygir güç ve 637 Nm torkla yalnız bırakmayacak. Yeni Corvette Stingray’in detaylı teknik özelliklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş