reklamı kapat

POPÜLER

2020 Ford Mustang Shelby GT500

2020 Ford Mustang Shelby GT500, nefes kesen 0-160-0 değeriyle gündemde

Amerikan otomobil tarihi için önemli bir madde olarak asfalta inecek 2020 Ford Mustang Shelby GT500, satışları öncesinde gündeme gelmeye devam ediyor.

Ocak ayı içerisinde yapılan tanıtım etkinliğiyle birlikte yılın en önemli performans modellerinden biri olacağının sinyallerini vermeye başlamıştı 2020 Ford Mustang Shelby GT500. Ford imzasını taşıyan en güçlü yol otomobili olma niteliği taşınaya yeni model, haziran ayındaki teknik detaylarının ardından iddiasını bir kez daha ortaya koydu. Resmi kaynaklardan paylaşılan 0-160-0 değeriyle gündeme oturan aracın “süper” klasmanına dahil olma konusunda hiç zorlanmayacağını söyleyebiliriz. Ford’a göre kalkış ve frenleme arasındaki en iyi süre 10,6 saniye olarak teknik tabloya yansımış durumda. Tüm bu parçaları bir araya getirdiğimizde de GT500’ü bir süre daha farklı noktalarıyla da uzun süre konuşmak gerekecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Ford Mustang Shelby GT500 şanzımanıyla fark yaratıyor

Kaputunun altında yatan 5,2 litrelik sekiz silindirli motoruyla 760 beygir güç ve 847 Nm torkla asfalta inecek olan Shelby GT500’de şanzımanın hayati bir rol oynayacağını görüyoruz. Nitekim marka yetkilileri tarafından 0-160-0 değeri üzerindeki etki konusunda şanzımanın özellikle altı çiziliyor. 7 ileri değerli çift kavrama üniteyi yine Amerika merkezli olan Tremec ile geliştiren Ford, bilgisayar tabanlı yapı sayesinde vites geçişlerinin 80 milisaniyeye indirildiğini söylüyor. Araç içerisinde sunulacak sürüş modlarıyla yeri geldiğinde üst seviye konfor nitelikleri de taşıyacak olan şanzımanın, arka tekerleklere olan güç iletimi de en üst noktaya konumlandırılmış durumda. Tabi ki hızlanma noktasının tamamlayıcısı olan fren sisteminden de bahsetmeden olmaz. Brembo imzası taşıyan 420 milimetrelik kaliperler, bir Amerikan otomobili için kullanılmış en büyük sistem olarak kayıtlara geçecek. Opsiyonel olarak karbon fiber jant setiyle satın alınabilecek olan Shelby GT500, 74.000 dolarlık başlangıç fiyatıyla alıcı bulacak.

İlgili video