reklamı kapat

POPÜLER

2020 Ford Mustang Shelby GT500

2020 Ford Mustang Shelby GT500 için tarihe geçecek rakamlar

Beygir gücü ve tork değerleri netleşen 2020 Ford Mustang Shelby GT500, vadettiği performans değerleriyle marka tarihinin zirvesine yerleşecek.

2019 yılının ilk önemli etkinliklerinden birisi olan Detroit Otomobil Fuarı kapsamında tanıtılan Ford Mustang Shelby GT500 için bekleyiş devam ediyor. Ocak ayı içerisinde yapılan resmi etkinlikle birlikte pek çok dinamiğiyle ilgili bilgilerin paylaşıldığı otomobilin belki de en önemli bilinmezliği artık son buluyor. O günlerde 700 beygirin üzerinde şeklinde lanse edilen beygir ve diğer teknik verileri netliğe kavuşturan Ford, aynı zamanda marka tarihi için yeni bir zirvenin de haberini veriyor bizlere. Otomobilde kullanılan 5,2 litrelik V8’in 760 beygir güç ve 847 Nm tork ürettiği resmiyete kavuşurken, bu rakam süperşarj destekli motorlar arasında dünyanın en iyileri arasında. Yeni GT500 aynı zamanda Ford imzasını taşıyan en güçlü yol otomobili rozetini de beraberinde getiriyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Ford Mustang Shelby GT500 için detaylar beliriyor

Modelle ilgili diğer performans verilerinden bazılarıysa hala resmi ağızlardan netleştirilmiş değil. Bu başlık altında değerlendirebileceğimiz maksimum hız değeriyle ilgili dış basında beliren detaylar 290 km/s seviyesine limitleneceğine işaret ediyor. Paylaşılan son rakamlar doğrultusunda otomobilin Camaro’dan 100 beygirin biraz daha üzerinde önde olduğunu görebiliyoruz. En önemli rakiplerden birisi olan Dodge Challenger cephesinde ise daha çok geçtiğimiz yıl tanıtılan Redeye versiyonuna yakınlığın mümkün olduğunu da söyleyebiliriz. 2020 Shelby GT500 bu yılın son çeyreğiyle birlikte satışa sunulacak.

Video