2021 Audi A3 Sportback G-Tron; aileye sıkıştırılmış doğalgazlı versiyon

21 Eylül 2020 16:00

Tanıtımıyla birlikte Almanya’da satışa sunulan 2021 Audi A3 Sportback G-Tron, ekonomik sürüş dinamikliyle kullanıcıların dikkatini çekecek.

Kompakt premium sınıfın sevilen isimlerinden birisi olan A3, yeni model yılı üzerinden çeşitlenmeye devam ediyor. Tasarım ve donanım konusunda ileriye taşıyanan otomobil, kaputunun altında atılan yeni hamleyle farklı bir kullanıcı kitlesini yakalayabilir. Stratejinin sonucu olarak duyurusu gerçekleştirilen 2021 Audi A3 Sportback G-Tron, sıkıştırılmış doğalgaz sistemiyle asfalta iniyor. Volkswagen grubunda Polo ve Scala gibi örneğini artırabileceğimiz diğer isimlerden de alışık olduğumuz bu altyapı çok daha ekonomik bir sürüşün kapılarını aralıyor. Tanıtımıyla birlikte Almanya’da 30.705 euroluk başlangıç fiyatıyla satışa sunulan versiyon bu yıl içerisinde diğer Avrupa ülkelerindeki yerini de alacak gibi görünüyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Audi A3 Sportback G-Tron teknik özellikleri

Sıkıştırılmış doğalgaz desteğiyle karşımıza çıkan versiyon, katalogda 30 G-Tron rozetini taşıyor. Arka bölümünde de gördüğümüz bu dinamiklerin kaputun altındaki merkezinde ise 1,5 litrelik turbo benzinli motor var. Standartlara göre bazı mekanik değişimler barındıran bu motorun, 131 PS güç ve 200 Nm tork ürettiğini görüyoruz. Audi cephesi bu versiyonda da 7 kademeli otomatik şanzımanı kullanmayı tercih ediyor. Aracın aynı zamanda sadece önden çekişli olarak geldiğini de belirtebiliriz. Doğalgaz yakıtının depolanmasıysa arkada konumlandırılan iki tankla sağlanıyor. Bu ünitelerin üretim malzemelerinde güçlendirilmiş polimer alaşımdan faydalanılıyor. Tüm parçaların bir araya gelmesiyle A3 Sportback G-Tron’un 0’dan 100’e 9,7 saniyede erişebilen, maksimumda ise 211 km/s’e çıkabilen bir otomobil olduğunu görüyoruz. Yapılan testlerde iki CNG tankı ve benzin deposuyla aracın 495 kilometre yol kat edebildiği de teknik tabloda karşımıza çıkıyor.

İlginizi çekebilir

Yeni Mercedes-AMG GT Black Series tanıtım videosu

Paylaş