Tuğla kadar kalın katlanabilir Xiaomi telefon çalışması

21 Eylül 2020 15:37

Xiaomi ilginç akıllı telefonlar üzerinde çalışmaya devam ediyor. Firma bu sefer oldukça kalın bir katlanabilir model patenti ile gündemde.

Xiaomi, geleceği için farklı telefon patentleri almayı birçok büyük rakibi gibi sürdürüyor. Bu konuda ortaya çıkan son cihaz ise yine LetsGoDigital tarafından bulunmuş durumda. Firmanın patentini aldığı yeni cihaz, üç parça katlanabilir yapıda tasarlanmış bir katlanabilir telefon. Z-Fold tasarımı olarak geçen bu yapı, tek parça ekranın üç bölümden katlanmasına imkan tanıyacak gibi görünüyor. Bu yapının tek olumsuz yanı ise kalınlık olacak gibi duruyor. Çünkü sizin de görebileceğiniz üzere telefon katlanmış halinde gerçekten oldukça kalın bir gövdeye sahip. Her zaman olduğu gibi bu telefonun gerçek olup olmayacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak Xiaomi gibi firmaların ilginç planlarını patentler üzerinden görmek her zaman ilginç oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xiaomi daha önce de çift kameralı bir telefon ile gündemdeydi

LetsGoDigital tarafından bulunan bu tasarımında da odak nokta kamera oluyordu. Çünkü modelde ilginç bir hareketli bir kamera sistemi bizleri karşılıyor. Bu sistemde iki ufak kamera yan yana geliyor. Bu kameraların yatay yanında dikey olarak da konumlandırılabileceği patent detaylarından elde edilen detaylar arasında yer alıyor. Peki bunun ne artısı olacak? Daha önce söylendiği kadar bu yapı sayesinde bozulma olmadan geniş açı fotoğraflar çekilebilecek. İki dar görüş açısına sahip kameranın bir araya gelmesi, tek bir yüksek görüş açısına sahip kameradan daha iyi sonuçlar sunabilir deniyor.

İlgili Video

Paylaş