2021 Peugeot e-Rifter; 7 kişilik yolcu kapasitesiyle elektrik gücü bir arada

16 Şubat 2021 21:30

Bu yıl içerisinde satışa sunulacak olan 2021 Peugeot e-Rifter, PSA grubunun elektrikli hafif ticari ailesinin en yeni üyesi olacak.

Partner Tepee sonrası isim değişikliğine gidilerek 2018 yılında ürün gamına dahil edilen Peugeot Rifter, yaklaşık 1,5 yıldır Türkiye pazarında da kullanıcılara sunuluyor. PSA grubunun elektrikli araç dönüşümünde önem verdiği sınıf içerisinde kendisine yer bulan Rifter, beklediğimiz gibi dönüşümden nasibini aldı. Kısa süre önce gerçekleştirilen Combo e-Life’ın kuzeni olacak 2021 Peugeot e-Rifter, 7 kişilik yolcu kapasitesi sunan versiyonuyla kullanıcılara çözümler sunacak. Modelin teknik nitelikleri e-Partner ile birebir aynı olacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Peugeot e-Rifter teknik özellikleri

e-Rifter’ın altyapısında ailenin diğer üyelerinde olduğu gibi tek elektrik motorlu kombinasyondan faydalanılıyor. 136 PS güç ve 260 Nm tork üreten bu motorla birlikte 0’dan 100’e hızlanmasını 11,2 saniyede tamamlayabilen aracın erişebileceği maksimum sürat ise 134 km/s ile sınırlı. Madalyonun batarya ayağında ise tek seçenek olan 50 kWh kapasiteli paket konumlandırılıyor. e-Rifter bu paket üzerinden 275 kilometreye kadar menzil kat edebiliyor. 100 kW’a kadar şarj desteğinin sunulduğu bataryayı böyle bir kaynaktan şart ederek 30 dakikada yüzde 80 doluluk seviyesine getirmek mümkün olacak. 11 kW’lık kaynak üzerinden ise 5 saatte tamamen olum gerçekleştirilebiliyor. Standart olarak 4,4 metrelik versiyonuyla gelen e-Rifter’in 4,75 metre uzunluğunda daha büyük versiyonu da listelerde olacak. 775 litrelik bagaj hacmiyle gelen modelin koltukları pasif hale getirildiğinde bu değer 4.000 litreye kadar esneyebiliyor. 8 inçlik multimedya ekran, dijital sürücü ekranı, şerit takip uyarısı ve yol işareti algılama gibi pek çok elektronik asistanın standart olarak geldiği e-Rifter’ın kademeli Avrupa satışları bu yılın ikinci yarısıyla birlikte başlayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlginizi çekebilir

Peugeot 508 hibrit

Paylaş