2022 Ford Taurus, yeni nesil Mondeo’nun Orta Doğu’ya yansıması olarak geldi

26 Nisan 2022 21:35

Yenilenen dinamikleriyle Orta Doğu pazarında iddiasını artıracak olan 2022 Ford Taurus, Mondeo’nun izleriyle beklentileri artırıyor.

Ford tarihi içerisinde 35 yılı aşan geçmişi bulunan Taurus rozeti, güncel ürün gamında kendisine yer bulmaya devam diyor. Yedinci jenerasyonuyla Uzak Doğu odağında kullanıcılara sunulan model, sekizinci nesline geçişle birlikte Orta Doğu’ya yönlenecek. Ocak ayında tanıtılan Mondeo’nun bir anlamda kardeşi olan 2022 Ford Taurus, tasarım ve donanım bazında herhangi bir farklılıklar taşımadan pazara giriş yapacak. Birleşik Arap Emirlikleri’nde önemli bir pazar payı yakalama potansiyeliyle lanse edilen modelin performansı, Mondeo üzerinden gelen olumlu geri dönüşler odağında şimdiden merak ediliyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Ford Taurus motor ve şanzımanıyla da Mondeo ile ortak olacak

Ford’un SUV modeli Evos ile aynı altyapı üzerine geliştirilen Taurus’un motor tarafında 2.0 litrelik benzinli motor birebir şekilde kendisine yer buluyor. Şanzıman tarafında da 8 kademeli otomatik ünite listelerde kendisine yer bulacak. Kokpit tarafında da Evos’ta kullanılan ve ön konsolu tamamen domine eden dijital ekranlar karşımıza çıkıyor. 13,2 inçlik multimedya ekran ve 8 inçlik sürücü ekranın tek çerçevede konumlandırıldığı sistem, görsel olarak kullanıcılara zengin bir deneyim sunuyor. Taurus için fiyat detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Paylaş