Tesla Cybertruck Avrupa ve Orta Doğu turuna çıkıyor

30 Nisan 2024 16:05

Tasarımı halen tartışmalı elektrikli pickup modeli Tesla Cybertruck için geçtiğimiz günlerde yapılan paylaşımın detayları belli oldu.

Tesla Cybertruck önümüzdeki iki ay boyunca birçok Avrupa ve Orta Doğu ülkesinde canlı olarak görülebilecek. Bunun için tarihleri ve konumları buradaki sayfada paylaşan firma, daha önce paylaştığı videonun sonunda aracın İstanbul’a getirileceğine de işaret etmişti ancak son aşamada Türkiye için bir tarih paylaşılmadı. Türkiye’de resmi olarak satılmayacak hatta yasalar gereği birçok Avrupa ülkesinde de elde edilemeyecek Cybertruck, şu an sadece ABD’de satılıyor ve bu aralar güzel haberler ile gündeme gelmiyor. Kaçıranlar için Tesla geçtiğimiz hafta tüm Cybertruck teslimatlarını bir haftalığına durdurdu çünkü aracın gaz pedalında mekanik bir sorun bulunuyordu. İşte bu sorun nedeniyle geçtiğimiz günlerde 3.878 kadar Cybertruck geriye çağırıldı (ABD’de satılan tüm araçlar). National Highway Traffic Safety Administration tarafından yapılan geri çağırma kapsamında Cybertruck sahiplerinin Tesla servislerine gitmesi ve pedal değişimi yaptırması gerekiyor. Yaşanan sorun kısa süre önce direkt olarak burada izleyebileceğiniz bir TikTok videosuyla da gözler önüne serilmişti. Aktarıldığı kadarıyla aracın gaz pedalı üstündeki kısım sürüş sırasında yerinden çıkarak gazı yüzde 100 basılı şekilde bırakabiliyor. Buna gaz pedalının ön kısmındaki tasarım tercihi neden oluyor, öne doğru giden pedal olduğu yerde takılı kalıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tesla Cybertruck gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: İddialı AR gözlük Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition tanıtıldı

Paylaş