28 bin TL’lik Apple Watch Ultra akıllı saatin camı çizilme testine girdi

26 Kasım 2022 10:58

Tam 28 bin TL’lik Apple Watch Ultra akıllı saat modelinin ve bazı rakiplerinin camı bir video kapsamında çizilmeye karşı test edildi.

Tüm detaylarına burada yer verdiğimiz Apple imzalı en iddialı akıllı saat modeli Apple Watch Ultra, bir Apple Watch’a şimdiye kadar konulan en büyük ekranı şirkete göre “safir kristal” cam ile koruyor. Peki bu doğru mu? Sağlamlık testleriyle ünlü YouTube kanalı JerryRigEverything tarafından yapılan yukarıda izleyebileceğiniz teste göre evet. Bu tarz testler önemli çünkü firmalar zaman zaman farklı pazarlama taktikleri ile kullanıcıları kandırabiliyor ya da yanlış yönlendirebiliyor.

Safir cam kullanımını kesinleştirmek için özel araçlar ile testler gerçekleştiren ve safir sağlamlığını onaylayan YouTuber, teste Samsung Galaxy Watch 5 akıllı saat modelini de dahil etmiş. Yapılan testlerde Apple ve Samsung imzalı saatlerdeki safir camın, çizilmelere karşı Garmin Fenix 7 Sapphire Solar modelindeki safir cam kadar sağlam olmadığını bulunmuş. Bu farkın safir cam üstünde tercih edilen kaplama ile alakalı olabileceği düşünülüyor ancak kesin bir bilgi bulunmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ürün için “Dünyanın her yerindeki gezginler ve sporculardan ilham alarak yeni ve ekstrem ortamlar için tasarlanmış, tamamen yeni bir Apple Watch kategorisi geliştirdik ve şimdiye kadarki en dayanıklı ve yetenekli Apple Watch’u yarattık.” açıklamasını yapan Apple COO’su Jeff Williams sözlerine şöyle devam etti: “Apple Watch Ultra, kullanıcılara macera, dayanıklılık ve keşif alanlarında sınırları zorlamaları için güç veren çok yönlü bir araç.”

Apple Watch Ultra yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası

Paylaş