40 megapiksel Leica M10-R tanıtıldı; işte bilinmesi gerekenler

16 Temmuz 2020 16:38

Fotoğraf makinesi pazarının önemli ismi Leica, ürün gamına yeni bir model daha ekledi. Kısa süre önce M10 serisine Leica M10-R dahil edildi.

Yeni Leica M10-R, 40 megapiksel CMOS sensörüyle hem rangefinder hem de M10 serisindeki en yüksek megapiksel değerine sahip fotoğraf makinesi olarak dikkat çekiyor. Firmanın ikonik retro tasarımı çizgisini devam ettiren M10-R, sadece siyah ya da siyah + gümüş gövde renkleriyle elde edilebiliyor. Firmanın oldukça sade tuş dizilimine sahip olan model, arkasında sabit tasarlanan 3 inç dokunmatik ekran taşıyor. Bünyesinde sadece tek bir SD kart yuvası yer alan makine, Wi-Fi teknolojisine sahip ancak ilginç olarak Bluetooth taşımıyor. Aynı zamanda USB-C ve HDMI portları da yer almayan Leica M10-R, açıklandığı kadarıyla 100-50 bin ISO arasını aktif olarak kullanabiliyor. Sadece fotoğrafa odaklanan yani video çekemeyen cihaz, hitap ettiği kitle için çok önemli olmasa da Wi-Fi üstünden akıllı telefonlardan yönetilebiliyor. Perdesinin serinin en sessizi olduğu aktarılan lensleri değiştirilebilen M10-R, daha öncekilerden daha yüksek dinamik aralık sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Leica M10-R herkese hitap eden bir model değil

Modelin yurt dışı için açıklanan resmi satış fiyatı ise tam 8.295 dolar seviyesinde yer alıyor. Bir Leica’nın ucuz olmasını beklemek doğru değil ancak bu fiyatlar gerçekten çok uçuk seviyede bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

Son dönemde karşımıza çıkan en ilginç robot

Paylaş