555 beygirlik elektrikli UTV Nikola Zero, Amerikan ordusu için göreve hazırlanıyor [Video]

08 Nisan 2018 11:30

Amerika merkezli başarılı bir markanın ellerinden doğan Nikola Zero, kendi ülkesinin ordusuna girmeyi hak ederek yetenekleri hakkında hanesine çok büyük bir artı puan yazdırdı.

Nikola Tesla, hayata geçirdiği buluşları ve Edison ile olan rekabetiyle bilim dünyasının dahileri arasında gösterilir. Bir zamanlar “Nikola” veya “Tesla” isimlerini ayrı ayrı duymak bile kapıyı bu dahiye çıkartmasına karşın, günümüz için aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil. Bugünün dünyasında gelinen noktada her iki isim de alanlarında uzman farklı markaları çağrıştırmakta hatta artık ilk anda akla getirmekte. Madalyonun “Tesla” kısmı malumunuz elektrikli otomobillerin zirvesini temsil ediliyor. Nikola kısmındaki yol ise bizi, sıkı LOG takipçilerinin kolayca hatırlayacağı üzere hidrojen yakıtlı kamyon üretiminde adımlarını sağlam atan Amerika merkezli bir diğer şirkete çıkarıyor. Girişimlerini 2017 ile birlikte elektrikli UTV sınıfına aktaran bu marka, Zero adını verdikleri modelleriyle olumlu geri dönüşler almıştı. Şimdi ise bu başarılı proje, Amerikan ordusuna hizmet etmek üzere özel olarak elden geçirilerek hazır hale getiriliyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Teknik değerler korundu

Ordunun, envanter listesi içerisine ekleyerek elektrikli dönüşüme ayak uydurma adımlarından birisi olarak görülen Nikola Zero hamlesi, aracın üzerinde barındırdığı kamuflajlarla görevlere ne kadar uygun olabileceğini de gözler önüne seriyor. Standart versiyonla en büyük farkı, tavan bölümüne eklenen özel yapı ve makineli tüfek ile meydana gelen modelin teknik özelliklerinde ise herhangi bir değişim gözlemlenmiyor. Bu da kullanılan 125 kWh‘lık batarya paketi ve elektrik motor kombinasyonunun 555 beygir güç ve 664 Nm tork üretmeye devam ettiği anlamına geliyor. 0’dan 100’e hızlanmasını 3,9 saniyede tamamladığını bildiğimiz Zero’nun tek seferde kat edebileceği menzil değeriyse yaklaşık 320 kilometre olacak. ABS, denge kontrol ve devrilme önleme sistemi, çekiş kontrol ve tekerlekten tork iletimi gibi elektronik desteklerle de güçlendirilen araç, yapılacak son testlerin ardından ordunun saha kullanım savaş araçları listesine dahil edilecek.

Video

Paylaş