5G destekli iPhone 12 ailesiyle ilgili son bilgiler ortaya çıktı

29 Eylül 2020 10:30

Patently Apple isimli internet sayfası Apple’ın yeni patent başvurusunu ortaya çıkardı.  iPhone 12 modelinde kullanılması beklenen patent, kablosuz veri iletişimi için kullanılan radyofrekans sistemleri ile ilgili olduğu belirtiliyor.

Patentin esas olarak 5G NR mmWave ve 6 GHz kablosuz teknolojisine odaklandığı ifade ediliyor. Bu radyo frekansı sistemleri, veri aktarımına yardımcı olmak için kablosuz sinyaller yayıyor. Kısa bir süre önce paylaştığımız haberde mmWave 5G teknolojisine sahip olacak modelin iPhone 12 Pro Max olacağını sizlere aktarmıştık. Daha iyi kablosuz iletim teknolojisi vadetmesi beklenen modelin üretiminin ise aralık ayında başlayacağı ifade ediliyor. Standart ve Pro modellerinin üretiminin ise başladığı dile getiriliyor. Üretimin 2021 yılının ilk çeyreğine kadar zirveye ulaşması beklenmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iPhone 12 ailesi ne zaman görücüye çıkacak?

Tayvanlı kaynaklar ayrıca,  mini olarak adlandırılacağı bildirilen 5,4 inç model ve 6 GHz altı destekleyen 6,1 inç modelin satışlara büyük katkı sağlayacağını belirtiyor. Her iki modelin de en hızlı 5G hızlara destek vereceğini söylüyor. 5G desteğiyle gelmesi beklenen yeni modellerin 13 Ekim’de görücüye çıkacağı konuşuluyor. Yeni modelle birlikte hem şarj adaptörünün hem de EarBuds kulaklıkların kutu içeriğinde yer almayacağı belirtiliyor.  Örgü tipi yeni bir şarj kablosuyla gelmesi beklenen telefonların 13 Ekim’de tanıtılması tarihinde yeni modellerle ilgili detayları sizlere aktaracağız.

Haberde kullanılan görsel Phonearena’ya aittir

Paylaş