Realme GT 7 serisi, düzenlenen etkinlikte resmi olarak tanıtıldı. Yeni aile, GT 7 ve GT 7T olmak üzere iki ana modelden oluşuyor.
Mevcut distribütörünün çekilmesine rağmen, başka bir şirket bünyesinde Türkiye macerasına devam edeceği iddia edilen Realme, bugün uzun süredir reklamları yapılan GT 7 serisiyle karşımızda. “Amiral gemisi katili” mottosuna sahip olan serinin ana modellerinden Realme GT 7, gücünü 4 nm üretim sürecinden çıkarılan MediaTek imzalı Dimensity 9400e işlemciden alıyor. Bu işlemci, grafen ile sıvı temelli özel bir soğutma sistemiyle serin tutuluyor. Cihaz, bu alanda arka panelini buhar odası (Vapour Chamber) olarak kullanan ilk akıllı telefon olarak öne çıkarılıyor. 120W şarj destekli, tam 7.000 mAh kapasiteli batarya üzerine kurulan GT 7, 6,78 inç boyutunda, 1.5K 120 Hz AMOLED ekranı temel alıyor. Ekran parlaklığı bölgesel olarak 6.000 nit’e kadar çıkabilen cihazın arkasında, OIS’e sahip 50 megapiksel Sony IMX906 sensörlü geniş açı, 8 megapiksel ultra geniş açı ve 2x optik yakınlaştırma sunan 50 megapiksel telefoto kameralar bir araya getiriliyor. Alta konumlandırılan 6,68 inç 1.5K 120 Hz AMOLED ekranlı GT 7T ise gücünü 4 nm üretim sürecinden çıkarılan, MediaTek imzalı Dimensity 8400 Max işlemciden alıyor. Abisi gibi 120W şarj destekli 7.000 mAh batarya ile donatılan telefonun arkasında 50 megapiksel geniş açı ve 8 megapiksel ultra geniş açı kameralar bir araya getiriliyor. Telefonda, 32 megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Bu arada, bugün Aston Martin Aramco Formula 1 takımının imzasını taşıyan GT 7 Dream Edition modeli de görücüye çıkarılmış durumda. Bu model farkını rengi, logolu arka kapağı ve kutu içeriğiyle koyuyor. Telefonun lansman fotoğraflarında Aston Martin Aramco Formula 1 takımının pilotu Fernando Alonso yer alıyor.
Realme bundan önce dikkat çeken bir konsept ile dikkat çekmişti. Satış konusunda henüz bir açıklama yapılmayan Realme imzalı cihaz, tam 10.000 mAh kapasitesi bulunan yüksek silikon içerikli bataryanın etkisiyle 8,5 mm gövde kalınlığına sahip. Yaklaşık 200 gram ağırlığında olduğu belirtilen konsept akıllı telefon, aktarıldığı kadarıyla bir Android akıllı telefona konulmuş en dar anakartı temel alıyor. 60 farklı patentin alındığı telefondaki bataryanın enerji yoğunluğu, 887 Wh/L olarak açıklanıyor. Son dönemde Türkiye pazarından çıktığı yönündeki iddialarla sık sık gündeme gelen Realme, bundan önce Leica objektiflerin takılabildiği bir konsept akıllı telefon modeliyle dikkat çekmişti. MWC 2025 fuar alanında sergilenen konsept akıllı telefon, özel bir adaptörle geliyor ve bu sayede Leica’nın M-Bayonet lensleriyle kullanılabiliyor. Merkezinde 1 inçlik Sony imzalı CMOS sensörün yer aldığı konsept telefonun arkasında, iki farklı standart kameraya da (geniş açı ve ultra geniş açı) yer veriliyor. Gücünü Snapdragon 8 Gen 2 işlemciden aldığı söylenen konsept, yakın zamanda ticari olarak satışa sunulmayacak.
MWC 2025’te buna benzer bir Xiaomi konsepti de görücüye çıkarılmıştı. Xiaomi’nin telefonu hakkında resmi olarak şunlar aktarılmıştı: “Xiaomi, mobil görüntüleme teknolojisinde öncü bir rol üstleniyor ve bu alandaki mükemmelliği hedefliyor. 2022’de Leica ile iş birliği yapan ve 2024’te Xiaomi-Leica Optik Enstitüsü’nü kuran marka, fotoğrafçılığın sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Yeni tanıtılan Xiaomi 15 Serisi, bu vizyonun bir örneği olarak öne çıkıyor. Leica Sumillux lensleri ve Xiaomi AISP 2.0 ile desteklenen bu seri, mobil fotoğrafçılıkla ilgili yeni standartlar belirliyor. Xiaomi, sektördeki standartları yeniden şekillendiriyor.
Yeni geliştirdiği Xiaomi Modüler Optik Sistemi, MWC 2025 standında sergileniyor. Bu konsept kamera sistemi, manyetik olarak akıllı telefona bağlanan, M4/3 görüntü sensörü entegre edilmiş, çıkarılabilir 35mm f/1.4 eşdeğer birinci sınıf bir lens ile donatıldı. Xiaomi LaserLink İletişim teknolojisi sayesinde, kamera ile telefon arasında kesintisiz veri aktarımı sağlayan gelişmiş bir optik iletişim çözümü sunuluyor. Geleneksel kamera donanımlarının üstün görüntüleme yeteneklerini, akıllı telefonların hesaplamalı gücüyle birleştiren Xiaomi, görüntüleme teknolojisinde çığır açan bir yaklaşım sergiliyor.”